• Naslovna
  • Kultura
  • Legenda kninskog rocka Goran Knežević (KKĐS) svira u subotu u A3 sa svojim zagrebačkim bendom Veli Jože

Legenda kninskog rocka Goran Knežević (KKĐS) svira u subotu u A3 sa svojim zagrebačkim bendom Veli Jože


Iako je Knin imao svoje bendove i 60-ih i 70-ih, prvi bend koji se osmjelio raditi vlastite stvari početkom 80-ih bio je Krčma kod Đure Seljaka (KKĐS).

I to su radili sjajno, bili su u koraku s vremenom i svirali su nešto između novoga vala koji se tek rađao i Talking Headsa, a sve uz izvrsne, sofisticirane stihove. Bili su cijenjeni i izvan lokalnih kninskih okvira.

Na YouTube-u možete naći i njihov snimak iz 1983., ali i nedavni reunion snimak.

Uglavnom, bend je svirao od 1981. do 1983. godine kada su se zbog odlaska na fakultete raspali.

Vođa benda, Goran Knežević nakon završenog fakulteta je ostao u Zagrebu gdje je nastavio sa svirkom. Godine 1996. osniva u Zagrebu bend Veli Jože koji i danas postoji.

I upravo taj bend nam dolazi u subotu u A3.

Bend Veli Jože je zadržao taj novovalni šarm, ali ne uz mladalački divlju energiju nego uz zrelije popistične aranžmane dok  Goranovi stihovi, kao i u KKĐS, igraju veliku ulogu.

Isplati se svakako doći poslušati ovaj bend koji postoji već 22 godine i koji svo to vrijeme, iako je dobar i cijenjen, nije imao aspiraciju izići iz okružja demo scene jer se nekako tu bolje osjećaju.

Dodatni razlog za dolazak je i podrška legendi kninskog rocka Goranu Kneževiću koji se nakon 35 godina koncertno vraća u svoj grad.

Ali to nije sve jer bend će u A3 promovirati svoj novi album “Tamo kamo idemo, barbike nas čekaju”.

I još jedan razlog je tu – ovo je 300. bend koji u ovih 14 godina svira u A3!!!

I. Š.

Izbornik