• Naslovna
  • Sport
  • Odbojkašice spasile 7 meč lopti i pobijedile Šibenik

Odbojkašice spasile 7 meč lopti i pobijedile Šibenik


Tekst i foto: Feral News

Danas su kninske odbojkašice u 3. hrvatskoj ligi odigrale posljednju utakmicu ove sezone. Gost su nam bili veliki sportski rivali ŽOK Šibenik, ekipa koju nikad nisu naše cure pobijedile u ovoj kategoriji natjecanja. No, svemu dođe kraj.
Prvi set je započeo kao u bajci, servis dobar, igra vrlo dobra i unatoč krizi od nekoliko poena mladostašice osvajaju set sa 25:22. I, kao što je u ženskom sportu nerijetka pojava, dolazi do velike promjene. Drugi i treći set Šibenčanke osvajaju dosta uvjerljivo (25:17 i 25:11), a s istim tempom su započeli i četvrti set i došle do rezultata od 24:17. Znači, gošće su imale 7 meč lopti!

No, mladostašice su sa savršenom igrom osvojile set sa 26:24! U odbojci je spasiti tako nešto raritetna pojava, ali su naše cure to uspjele. Odlična serviserka Josipa Kolak je sjajno servirala, tehničarka Sara Petović dizala kao da igra za reprezentaciju, a Anja Anić – Bare je pucala tako jako da je sreća da je parket u dvorani obnovljen jer bi postojala opasnost da se raspadne. Uz tradicionalno velik doprinos kapetanice Marijane Hrge i našeg otkrića Valentine Bartule, tu su bile i Matija Juko, Gabriela Juko, Marija Tokmakčija i Michaela Bužonja.

Peti set je bio samo formalnost jer nakon onakvog povratka domaće cure nisu mogle izgubiti – 15:7 za OK Mladost i veličanstvena pobjeda.

Čestitke svim igračicama, trenerici i vjernim pratiteljima kluba.

Izbornik