• Naslovna
  • Društvo
  • UOSI Sveti Bartolomej obilježio Međunarodni dan osoba s invaliditetom i Dane sporta za osobe s invaliditetom

UOSI Sveti Bartolomej obilježio Međunarodni dan osoba s invaliditetom i Dane sporta za osobe s invaliditetom


Piše: Josip Blažević, UOSI Sveti Bartolomej

U četvrtak smo završili sa sportskim natjecanjima za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti koje smo nazvali Dani sporta, a koje smo organizirali povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom koji se obilježava 3. prosinca.

Sva natjecanja bila su u Poludnevnom boravku Udruge.

U ponedjeljak je bilo natjecanje u visećoj kuglani na kojem je bilo 20 natjecatelja. Prvo mjesto osvojio je Ante Budanko s 48 oborenih čunjeva, drugo mjesto pripalo je Josipu Horvatu s 39 oborenih čunjeva, a treće Damiru Zorku s 34 oborena čunja.

U utorak se igrao pikado. Pobjednik u pikadu je Danijel Sučić, drugo mjesto osvojio je Dragan Crnogorac a trećeplasirani je Tomislav Jakovac.

U srijedu se igrao stolni tenis, a nastupilo je 10 natjecatelja. Prvo mjesto osvojio je Tomislav Jakovac, drugo Josip Horvat a treće Danijel Sučić.

U četvrtak je održano natjecanje u boćanju, a nastupila su četiri tima u parovima. Prvo mjesto zauzeo je par Toni Tomić – Josip Grabovac, drugo Tatjana Alduk – Žanina Požega i treće Danijel Nakić – Ivan Šimunović.

Dani sporta povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom završili smo dodjelom medalja i diploma za sudjelovanje i osvojene rezultate, a nakon toga smo nastavili sa zabavnim programom i ugodnim druženjem.

Dodijelili smo zahvalnicu za najvolontera Damiru Zorku za dugogodišnje volontiranje te Anti Budanku i Tomislavu Jakovcu za volontiranje.

Ovom prigodom zahvaljujemo se svim natjecateljima na sudjelovanju i osvojenim rezultatima te logistici i volonterima na podršci. Pozivamo sve koji imaju volje, a ovaj put nisu bili s nama da nam se pridruže drugom prigodom.

Foto: UOSI Sveti Bartolomej

Izbornik