Zaštitite vodomjere od hladnoće


Komunalno poduzeće uputilo je obavijest svojim potrošačima da zaštite vodomjere od hladnoće. Prenosimo ga u cijelosti:

“Obavještavamo va, da je zbog nadolazećih nižih temperatura koje mogu prouzrokovati smrzavanje vodomjera i vodovodnih instalacija, potrebno na vrijeme zaštititi vašu internu vodovodnu instalaciju te vodomjer u vodomjernom oknu kako bi se spriječili gubitak vode i dodatni troškovi.

Stoga vas molimo da zidove i poklopac vodomjernog okna zaštitite postavljanjem izolacijskog materijala.

Pogodan izolacijski materijal bio bi stiropor, ali nikako materijali koji upijaju vodu poput kartona, spužve i tekstila.

Također, jedan od načina zaštite je i da u vodomjerno okno postavite vreću napunjenu rastresitim izolacijskim materijalom koja bi se prilikom očitanja ili zamjene vodomjera lako izvadila. Važno je naglasiti i da se, prilikom postavljanja zaštite vodomjera, ne služite teškim predmetima i materijalima.

Slijedeći ove savjete i dobrim poklapanjem vašeg vodomjernog okna, spriječit ćete oštećivanje i smrzavanje vodomjera od niskih temperatura tijekom nadolazećih zimskih mjeseci.

Podsjećamo, u ”Općim i tehničkim uvjetima isporuke vodnih usluga” Komunalnog poduzeća d.o.o., stoji kako isporučitelj ne odgovara za štetu nastalu na internoj vodovodnoj instalaciji, zbog smrzavanja dijela instalacije ili vodomjera (članak 19.), a korisnik usluge dužan je u zimskim mjesecima zaštititi vodomjer i priključak od smrzavanja (članak 24.)”.

I. Š. 

Izbornik