Advent u Gospinoj crkvi


Piše: Nada Hržić

Ove godine imamo bogat program Adventa koji započinje u subotu 1. prosinca radionicama.

Dok je u samostanskoj dvorani u 15 sati organizirana radionica za Framu i mlade, u dvorani crkve Gospe VHKZ održat će se radionica za djecu i njihove roditelje u izradi adventskih vijenaca te božićnih ukrasa.

Potrebno je ponijeti sve što imate od viška u svojim domovima, poput ukrasnih trakica ,kuglica, svjećica, zelenila, šiški i sl.

Isti dan na večernjoj misi bit će blagoslov vijenaca i paljenje prve adventske svijeće.

Već sljedeće nedjelje u 19 sati također u dvorani Crkve Gospe VHKZ održat će se prodajna izložba radova nastalih na likovnim radionicama, a prihod je namijenjen uređenju podrumskog dijela crkve kako bi se osposobilo za rad mnogobrojnih radionica koje djeluju pri crkvi.

Došašće se nastavlja bogatim programom pa će tako uz zornice i duhovnu obnovu biti i koncert naših dragih prijatelja iz Splita, već svima znanih u Kninu – zbora Mihovil koji će se održati 16 .prosinca u 19 sati.

18.prosinca na zornici u 6 sati je i dolazak Betlehemskog svjetla, a 22. prosinca je „12 sati za Gospodina“ – cjelodnevni program u Gospinoj crkvi koji završava druženjem za mlade uz pjesmu i gitaru.

Žive jaslice ispred Gospine crkve dočekat će sve one koji u 24 sata dođu na polnoćku na badnju večer.

Za svakog po nešto u Gospinoj crkvi, kroz ovaj prosinac 2018.

Izbornik