• Naslovna
  • Društvo
  • Najava 11. Dana kulturne baštine Hrvata Bosne i Hercegovine Šibensko-kninske županije

Najava 11. Dana kulturne baštine Hrvata Bosne i Hercegovine Šibensko-kninske županije


Piše: Slaven Ivić, predsjednik kninske podružnice Zajednica Hrvata BiH Šibensko-kninske županije

Ove godine program DANI KULTURNE BAŠTINE HRVATA BiH Šibensko-kninske županije održava se u dva grada (Kninu i Vodicama) iako su u organizaciju uvijek uključene sve podružnice: Vodice, Knin, Šibenik i Rogoznica.

Dani će početi u Kninu 29. studenog 2018. godine u Crkvi Gospe Velikoga Hrvatskog Krsnog Zavjeta misom u 18 sati, a nakon mise u dvorani crkve upriličiti će se u predstavljanje knjige VELIMIRA BUGARINA – DRUGA STRANA RATA (o ratnoj svakodnevici u Lašvanskoj dolini) te će se prikazati perojekcija kratkog filma Deset godina Zajednice.

Ista knjiga predstaviti će se i u Vodicama 30. studenog 2018. godine u Gradskoj knjižnici Vodice s početkom u 18.30 sati i biti će prikazana projekcija kratkog filma Deset godina Zajednice.

U subotu 1. prosinca 2018. godine u hotelu Olympia u Vodicama održat će se središnji skup i svečana večera za brojne goste i članove, a nastupiti će Mate Bulić, Marko Bošnjak iz Rame te KUD iz Hrvatskog centra Linz Austrija.

Dane kulturne baštine i zajedništva završavamo svetom misom u Srimi, župna crkva Blaženog Alojzija Stepinca, s početkom u 10 sati koju će animirati i pjevati gosti iz Austrije.

Karte za središnji skup i večeru u iznosu od 200 kn u Kninu možete kupiti u Caffe baru Black&White.

Tuđe poštuj, svojim se ponosi!

Izbornik