• Naslovna
  • Sport
  • Mateo Pratljačić iz TK DIV Knin brončani na G1 turniru Croatia Openu

Mateo Pratljačić iz TK DIV Knin brončani na G1 turniru Croatia Openu


Piše: Dragan Pinjuh

G1 turnir Croatia Open 2018.  jedan je od najmasovnijih u ovom dijelu Europe na kojem je sudjelovalo 1050 natjecatelja 221 kluba iz iz 51 zemlje.

Drugog dana do brončane medalje došao nam je Mateo Pratljačić u konkurenciji juniora do 45 kg. Nakon pobjede na predstavnikom Austrije u polufinalu je izgubio od predstavnika Njemačke.

Također, ovo je bio zadnji testni turnir za naše dvije kadetkinje Kristinu Jakovljević i Petru Batić koje će za oko 18 dana predstavljati Hrvatsku i Knin na Europskom kadetskom prvenstvu u Španjolskoj.

Danas na žalost nije išlo. Kristina Jakovljević je nakon pobjede nad predstavnicom Australije 7:0 u drugom kolu izgubila od Amerikanke tijesnim rezultatom 8:9 iako je do polovice zadnje runde vodila 6:0. Amarikanka je na kraju i osvojila ovaj turnir.

Petra Batić je također u prvom kolu izgubila od predstavnice Njemačke tijesnim rezultatom 2:3.

Prvog dana borio se Josip Teskera koji je nakon Serbia Opena po drugi put nastupao u seniorima do 54 kg. Nakon prvog kola i pobjede nad predstavnikom Njemačke, u drugom kolu u borbi za medalju izgubio je od predstavnika Velike Britanije te osvojio 5. mjesto. S obzirom da je još uvijek po uzrastu junior – polako se aklimatizira na seniorski uzrast.

Izbornik