• Naslovna
  • Društvo
  • Migranti probili granicu kod Strmice: Trudnicu, majku i dijete s planine spasio HGSS

Migranti probili granicu kod Strmice: Trudnicu, majku i dijete s planine spasio HGSS


Troje migranata spasili su u petak s planine pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja kod graničnog prijelaza Strmica, piše Dalmatinski portal.

Trudnica i majka sa šestomjesečnim djetetom zapele su u planini nakon prelaska granice. Radi se o vrlo nepristupačnom terenu, kazao je Srđan Vrsalović, pročelnik helikopterske službe spašavanja HGSS-a.

– Poziv je stigao od šibenske stanice iza podneva. Radilo se o migrantima. Trudnica koja ima problem s nogom i majka s djetetom od šest mjeseci. Dojava je bila da se nalaze kod Golubića u brdu iznad kod graničnog prijelaza Strmica. Ekipa iz Drniša išla je zemaljskim putem. Zbrinuli su unesrećene. S Firula smo poletjeli u 14.07. Iz zraka smo prvo podigli dijete u košari, zatim trudnicu u trol nosiljci i na kraju smo podigli i drugu ženu. Sve smo ih potom odveli u Knin na helidrom kod bolnice gdje je bila i policija. U Knin smo sletjeli u 15.18. Letjeli smo s helikopterom HRZ-a s kapetanom Prgometom i njegovom posadom – kazao je Vrsalović.

Istaknuo je kako se radilo o vrlo zahtjevnoj operaciji spašavanja. S migranticama nisu uspjeli ništa iskomunicirati. Bile su pothlađene i u slabom stanju.

Šest osoba je zavšilo u kninskoj policijskoj postaji, četvero odraslih i dvoje djece.

Izvor: Dalmatinski portal

Foto: HGSS

Izbornik