• Naslovna
  • Društvo
  • Upozorenje Stožera civilne zaštite vezano za moguće nevrijeme

Upozorenje Stožera civilne zaštite vezano za moguće nevrijeme


Jutros smo dobili priopćenje koje potpisao načelnik Stožera civilne zaštite Grada Knina Marijo Ćaćić, a vezano za moguće jače nevrijeme na području Knina. Prenosimo ga u cijelosti:

“Meteoalarm je izdao upozorenje zbog mogućih ekstremnih i potencijalno opasnih vremenskih neprilika u nedjelju, ponedjeljak i manjim dijelom u utorak, za područje Dalmacije, dijelova Like i Gorskog kotara te Istru.

Na području Grada Knina, već u popodnevnim satima u nedjelju se očekuju velike količine kiše, koje uz jak južni vjetar mogu prouzročiti probleme našim građanima. Mogući su problemi u prometu, kao i povremeni prekidi u opskrbi električnom energijom, pitkom vodom i u telekomunikacijama.

Ovim putem pozivamo građane da se pripreme za nadolazeće nevrijeme, da prije svega zaštite sebe, svoje kućne ljubimce i svoju imovinu te da pomognu svojim susjedima, a posebno slabije pokretnim osobama i osobama starije životne dobi.

Ukoliko nije neophodno, za vrijeme najekstremnijeg vremena nemojte izlaziti iz svojih domova zbog mogućih letećih krhotina koje vas mogu ozlijediti, udara groma ili proklizavanja na mokrom kolniku.

Preko lokalnih medija pratite obavijesti o trenutnim vremenskim prilikama, kao i obavijesti hitnih službi! Sve hitne službe u gradu će biti u pripravnosti, spremne za reagirati u slučaju potrebe.”, stoji u priopćenju.

Izbornik