• Naslovna
  • Društvo
  • Umjesto da pričamo o Parku prirode – evo još jedne obavijesti o zabrani i ograničenju kretanja

Umjesto da pričamo o Parku prirode – evo još jedne obavijesti o zabrani i ograničenju kretanja


Umjesto da se Dinara zajedno sa širim područjem i svim pristupnim putevima proglasi Parkom prirode i umjesto da imamo vijesti o sve većem broju turista i o novim sadržajima i uslugama za njih na ovome – od Boga danom mjestu nesvakidašnje i predivne prirode, mi na žalost svakoga mjeseca moramo trubiti o ograničenju i zabrani kretanja na Crvenoj zemlji. Hoćemo li ikad mi Kninjani i svi oni koji vole Knin uspjeti izlobirati u Zagrebu da se vojska makne na prikladniji poligon – negdje drugdje u Hrvatskoj – i ustupi mjesto Parku prirode?

Dok to ne učinimo, evo još jedne obavijesti o zabrani i ograničenju.

Naime, kao i svakoga mjeseca, iz Gardijske mehanizirane brigade dobili smo obavijest o zabrani i ograničenju kretanja na vojnom poligonu Crvena zemlja, ovoga puta za studeni 2018. godine. Obavijest prenosimo u cijelosti:

“Obavještavamo Vas da će pripadnici Gardijske mehanizirane brigade na vojnom poligonu „Crvena zemlja“ – Knin u području koje je omeđeno vrhovima: Orljaj tt 494 – Borova glava tt 1082 – Visibaba tt 1125 – Badanj tt 1281 – Jarebičnjak tt 1190 – Vršina tt 1004 i Lanjevac tt 624, tijekom mjeseca studenog 2018. godine, provoditi određene aktivnosti bojevih gađanja topničkim, protuoklopnim i naoružanjem kalibra do 12.7 mm te uvježbavanja. Molimo Vas da putem medija, a u cilju zaštite i sigurnosti građanstva obavijestite stanovništvo grada Knina i okolnih sela.

1. Zabrana kretanja provoditi će se isključivo kod bojevih gađanja minobacačima dana:

– 7. , 15. , 16, 20., 21., i 22. studenog 2018. u vremenu od 09:00 do 16:00 sati,

– 14. studenog 2018. u vremenu od 09:00 do 23:00 sati i

2. Ograničenje kretanja (koje podrazumijeva zaustavljanje i propuštanje prolaznika od strane osiguranja) u ranije navedenom području ovog dopisa, provoditi će se tijekom odvijanja vježbovnih vojnih aktivnosti ili kretanja vojnika po poligonu, gađanja protuoklopnim sredstvima i naoružanjem kalibra do 12.7 mm, pri čemu postoji mogućnost nailaska na grupe vojnika, vozila, prepreke i dr., u periodima:

– 12. i 13. studenog 2018. u vremenu od 09:00 do 16:00 sati.

3. Na cesti, koja se proteže duž zapadne i sjeverne strane strelišta Bralovac (u sklopu vojnog poligona „Crvena zemlja“) i na kojem se provode gađanja pješačkim naoružanjem nema zabrane i ograničenja kretanja.”

Ivica Šimić

Foto: Dinara / preuzeto s FB Stranice Dinaridi

Izbornik