• Naslovna
  • Sport
  • Srebrom u Manchesteru Matea Jelić sve bliža Olimpijskim igrama u Tokiju

Srebrom u Manchesteru Matea Jelić sve bliža Olimpijskim igrama u Tokiju


Članica splitskog Taekwondo kluba Marjan, Kninjanka Matea Jelić osvojila je srebro na četvrtom i posljednjem Grand Prixu sezone koji se održava u Manchesteru.

Fantastična Matea tako je zlatu iz Moskve dodala srebro s još jednog Grand Prixa te će sljedeći mjesec skočiti na šesto mjesto Olimpijske rang liste s koje će se upravo šest najboljih plasirati na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Na putu prema finalu kategorije do 67 kilograma Jelić je slavila protiv Dunje Lemajić 7:5 u prvom kolu dok je u drugom bila bolja od Korejke Jan di Kim s visokih 25:12. U borbi za medalju Jelić je s 11:8 bila bolja od Amerikanke Paige Mc Pherson, brončane s Olimpijskih igara te srebrne i brončane s posljednja dva Svjetska prvenstva. Polufinale je Matea odradila perfektno, s 5:0 je slavila protiv Nur Tatar koja ima nevjerojatnih devet medalja s velikih natjecanja. Turkinja Nur Tatar je nanizala pet medalja s posljednjih pet europskih prvenstava od 2010 do 2018. Na olimpijskim igrama u Londonu Nur je uzela srebro , a na Igrama u Riju broncu dok je na svjetskim prvenstvima nakon srebra 2015., prošle godine osvojila naslov prvakinje

U finalu Matea nije imala dovoljno snage te je zlato odnijela Britanka Lauren Wiliams s 10:15.

I. Š

Izbornik