• Naslovna
  • Društvo
  • Svečano predstavljeni prostori Dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije u okviru projekta vrijednog 5,5 milijuna kuna

Svečano predstavljeni prostori Dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije u okviru projekta vrijednog 5,5 milijuna kuna


Danas su u Općoj i veteranskoj bolnici Hrvatskog ponosa u Kninu svečano predstavljeni prostori Dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije u okviru projekta vrijednoga 5,5 milijuna kuna kojega je Europski fond za regionalni razvoj sufinancirao s nešto više od 4,6 milijuna kuna.

Prostori se nalaze u prizemlju, u produžetku hodnika u kojem se nalazi hitni kirurški prijem i obuhvaćaju oko 200 četvornih metara.

U okviru dvogodišnjeg projekta koji je započeo 26. listopada 2016. godine nabavljeni su osnovna medicinska oprema, intervencijska oprema, internistički i ginekološki ultrazvuk, kirurški instrumenti, operacijski stol. ginekološki stolac i medicinski namještaj.

Od nemedicinske opreme nabavljeni su klima uređaji, informatička oprema, uredski namještaj, video nadzor, didaktičke igračke i radna odjela.

U sklopu projekta izrađena je i nova internet stranica bolnice, a napravljeni su i promotivni materijali za promociju usluga dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije.

Prostore dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije predstavila je ravnateljica bolnice Kristina Bitunjac istaknuvši kako će se sada smanjiti broj prijama na akutne bolničke odjele. Dodala je kako očekuje i dolazak pacijenata iz drugih gradova i županija.

Okupljenima su se obratili i župan Goran Pauk te državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Tomislav Dulibić.

Na otvaranju su bili i kninski gradonačelnik Marko Jelić, predsjednica Upravnog vijeća kninske bolnice Ana Marić i pomoćnik ministra branitelja  Dinko Tandara.

I. Š.

Izbornik