• Naslovna
  • Kultura
  • Narodna knjižnica Knin obilježava mjesec hrvatske knjige brojnim događanjima

Narodna knjižnica Knin obilježava mjesec hrvatske knjige brojnim događanjima


Ovogodišnja je manifestacija posvećena kulturnoj baštini. Glavna je tema „Baš baština“, a moto „(U)čitaj nasljeđe“ pri čemu je osnovni motiv glagoljica kao posebnost hrvatske baštine, nacionalnog i kulturnog identiteta.

U nastavku donosimo cjelokupan program Narodne knjižnice Knin;

15. 10. 2018. od 8 sati, PRODAJA KNJIGA I CD-OVA IZ OTPISA – Knjige i cd-ovi prodavati će se po simboličnoj cijeni do isteka zaliha.

17. 10. 2018. u 19 sati, ETNOGRAFSKA BAŠTINA KNINSKOG PODRUČJA KROZ OBJEKTIV ANDRIJE MATKOVIĆA – Prezentacija kataloga i projekcija fotografija s istoimene izložbe voditeljice Etnografskog odjela Kninskog muzeja, Zoje Radić. Prezentacija u organizaciji Narodne knjižnice Knin i Kninskog muzeja održat će se u dvorani Studentskog doma fra Lujo Marun.

17. 10. 2018. u 19 sati, ODABIR NAJČITATELJA 2018. – Prema statistici posudbe knjižnica će tradicionalno odabrati i nagraditi najčitatelje za 2018. godinu u dvije kategorije: mladi i odrasli.

24. 10. 2018. u 17 sati, BAŠ BAŠTINA – Udruga Naše ognjište koja ima za cilj sačuvati nošnju i običaje grada Knina i Dalmatinske zagore, prezentirat će rad na tkalačkom stanu sudionicima radionice, djeci iz Čarobnog svijeta. Zobnicu, pregaču , pojas ili prostirku sudionici će potom prenijeti na papir tehnikom crtanja na likovnoj radionici. Voditeljica radionice je predsjednica Udruge Naše ognjište Ojdana Vještica.

29. 10. 2018. u 17 sati, NATJECANJE U ČITANJU NAGLAS, razina: gradsko natjecanje – S ciljem popularizacije knjige, poticanja čitanja iz užitka i čitanja naglas te razvijanje čitalačkih sposobnosti učenika i ove godine knjižnica je organizator gradske razine natjecanja. Natjecanje će se održati u dvorani Studentskog doma fra Lujo Marun.

30. 10. 2018. u 16:45 sati, KNIN PROMIČE SVOJU KULTURNU BAŠTINU – Debata učenika OŠ Domovinske zahvalnosti, članova Debatnog čije su voditeljice knjižničarka Marijana Blažević i pedagoginja Ivana Vidović. Debata će se održati u dvorani Studentskog doma fra Lujo Marun.

05. – 07. 11 .2018. od 8.sati, VRATITE ZABORAVLJENE KNJIGE BEZ NAPLATE ZAKASNINE- Zaboravljene knjige korisnici će moći vratiti s oprostom zakasnine.

06. 11. 2018. u 17:30 sati, FILOZOFSKI CAFE – TRADICIJA I NJEN POLOŽAJ DANAS, Filozofski cafe oblik je filozofske prakse koja promiče vlastito i javno, slobodno, kritičko i kreativno mišljenje. Voditeljica cafea je filozofkinja Spomenka Martić iz udruge Porta.

Izvor: FB Narodna knjižnica Knin

Izbornik