• Naslovna
  • Crna kronika
  • Predsjednik Udruge hrvatskih branitelja i Braniteljske zadruge ‘Tvrđava Knin’ pronevjero 1,4 milijuna kuna

Predsjednik Udruge hrvatskih branitelja i Braniteljske zadruge ‘Tvrđava Knin’ pronevjero 1,4 milijuna kuna


img_Mladen-MiloAAeviOU Kninu je policija uhitila predsjednika Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a ‘Tvrđava Knin’ i utemeljitelja Braniteljskog portala Mladena Miloševića (54), piše šibenski portal tris.com.hr.

Razlog uhićenja je zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje službene ili poslovne isprave, na štetu braniteljskih udruge i zadruge imena ‘Tvrđava Knin’. S računa udruge je pronevjerio najmanje 728.537,51 kune, a iz zadruge još najmanje 707.873,38 kuna, ukupno 1.436.410,89 kuna.

– Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni u svojstvu predsjednika Udruge i upravitelja Zadruge u vremenu od 1. siječnja 2008.g. do 31.prosinca 2012.g., kao službena i odgovorna osoba, koristeći svoj položaj i ovlasti s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, podigao veću količinu novčanih sredstava sa žiro računa Udruge i Zadruge, a da taj novac nije polagao na blagajnu tih pravnih osoba, niti je ustrojio blagajničko poslovanje, već je taj novac potrošio, odnosno zadržao ga za sebe – izvijestila je Policijska uprava Šibensko-kninska.

Nastojao je manjak prikriti unošenjem neistinitih podataka u poslovne knjige i godišnja financijska izvješća, koja je ovjeravao potpisom i službenim pečatom, te je umanjene prihode i rashode dostavljao Uredu Državne revizije i Gradu Kninu.

Kako pričaju Kninjani, Milošević je pronevjereni novac potrošio na kockanje. Navodno je iz kockarnice rijetko izlazio. Nakon kriminalističkog istraživanja policija ga je u srijedu popodne predala u istražni centar Županijskog suda u Šibeniku, gdje se odlučuje o eventualnom određivanju istražnog zatvora.

Izvor: tris.com.hr (Hrvoslav Pavić)

 

Izbornik