• Naslovna
  • Sport
  • Olimpijske igre mladih: Teskera ispao u prvom kolu od osvajača zlatne medalje

Olimpijske igre mladih: Teskera ispao u prvom kolu od osvajača zlatne medalje


Hrvatski reprezentativac i član Taekwondo kluba DIV Knin Josip Teskera ispao je u prvom kolu natjecanja u taekwondou na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Airesu izgubivši rezultatom 14:7 od  Rusa Dmitrija Shiska koji je na kraju osvojio zlato.

U kategoriji do 48 kilograma nastupilo je devet boraca, a Teskera je u konačnom plasmanu podijelio peto mjesto s još trojicom natjecatelja.

Moramo podsjetiti da je sami plasman na Olimpijske igre mladih veliki uspjeh te još jednom čestitamo Josipu Teskeri i njegovom treneru (i treneru ostalih hrvatskih reprezentativaca na ovoj sportskoj smotri) Draganu Pinjuhu.

Prenosimo komentar nastupa kojega je na svom fb profilu objavio Dragan Pinjuh:

“Što napisati? Treniralo se jako, uspjeli smo se kvalificirati na ove Olimpijske igre po drugi put, a s obzirom da smo bili 7. nositelji išli smo na 2. nositelja iz Rusije. Borbu smo loše otvorili, prva runda 0:8. U drugoj rundi smo se vratili na 6:10. Treću rundu isto smo sve dali od sebe, ali na našu žalost nije išlo i izgubili smo 7:14. Naš protivnik kasnije je pobijedio još dvije borbe i zasluženo postao olimpijski prvak, a mi se moramo utješiti sa 5. mjestom s obzirom da smo izgubili od prvaka. Ipak dan je bio uspješan jer je naša Lena Stojković osvojila brončnu medalju. Čestitamo.”, stoji u fb objavi Dragana Pinjuha.

Izvor: https://www.buenosaires2018.com 

Izbornik