• Naslovna
  • Društvo
  • Ministar Butković na Nacionalnom susretu nezavisnih u Kninu: Pelješki most i prije 2022. godine

Ministar Butković na Nacionalnom susretu nezavisnih u Kninu: Pelješki most i prije 2022. godine


Pelješki most bit će gotov i prije 2022. godine kazao je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković na današnjem Nacionalnom susretu nezavisnih u Kninu, predstavljajući program svog ministarstva.

Prethodno je na konferenciji za novinare istaknuo kako zna kakvi problemi muče gradonačelnike i načelnike budući da je i sam nekada obnašao tu funkciju. Naglasio je da je cilj njegovog dolaska na susret nezavisnih čelnika gradova i općina saslušati njihove probleme jer se interesi gradonačelnika umnogome preklapaju s interesima ovoga ministarstva.

Na konferenciji za novinare domaćin susreta, kninski gradonačelnik Marko Jelić naglasio je kako Udruga nezavisnih nije ideološka nego interesna udruga s ciljem koordinacije malih gradova i općina u kojoj nezavisni obnašaju vlast kako bi se međusobno razmijenili ideje i informacije i kako bi hrvatsko društvo u konačnici išlo naprijed.

Državni tajnik u Ministarstvu turizma Tonči Glavina je također prezentirao aktivnosti ovoga ministarstva. Na konferenciji je istaknuo kako je njegovo ministarstvo u procesu temeljitih izmjena pozicioniranja kako ministarstva tako i Hrvatske turističke zajednice dodavši da su prioriteti ravnomjeran razvoj turizma u cijeloj zemlji, razvoj ruralnog turizma i razvoj kontinenta.

Novi predsjednik Udruge nezavisnih, gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić je otkrio da je plan u narednom razdoblju napraviti platformu udruge kako bi se pomoglo gradonačelnicima i načelnicima. Isto tako, istaknuo je, ići će se s idejama i prema regionalnoj vlasti te hrvatskoj Vladi.

I. Š. 

 

Izbornik