NK Dinara od ove sezone aktivira seniorsku ekipu


NK Dinara od ove sezone aktivira seniorsku momčad, koja će uglavnom biti sastavljena od kadeta koji su prošlih sezona bili uspješni u svojoj konkurenciji.

Prenosimo u cijelosti priopćenje NK Dinare kojega smo danas dobili:

“Sve je počelo još davne 1913. godine. Te godine, 28. srpnja osnovan je nogometni klub Dinara, samo dvije godine nakon što je Split dobio svog Hajduka i čak 10 godina prije nego što je svoj nogometni klub dobio puno veći grad Šibenik.

Vjerujemo da ste upoznati kako prethodnih godina Dinara nije imala seniorsku momčad, što je za renome ovoga Kluba apsolutno poražavajuće.

Isto tako, prošlost nas uči da je Dinara jedino uspijevala i napredovala ako se oslanjala na vlastite snage i svoju nogometnu akademiju.

Stoga, dragi naši sugrađani i svi ljubitelji nogometa i nogometnog kluba Dinara, zadovoljstvo nam je objaviti da smo od sezone 2018/19 ponovno odlučili aktivirati seniorsku ekipu.

Razloga je više za tu odluku, a jedan od glavnih motiva i razloga su fenomenalni rezultati kadeta prethodnih sezona koji su bili odlično vođeni i pripremani od našeg dugogodišnjeg trenera Miroslava Čalića. Njihovo osvajanje prošlogodišnje međužupanijske lige nismo mogli ignorirati kao i činjenicu da ti momci nakon kadetskog uzrasta nemaju gdje nastaviti graditi svoj nogometni put, već su prepušteni da pokušaju pronaći negdje drugdje priliku ili se oprostiti prerano od nogometa. Također, veliki broj naših igrača igrao je za druge klubove, gdje će se sada moći vratiti u svoj matični Klub i sa zajedništvom vratiti Dinaru tamo gdje pripada.

Želimo ukazati da se može. Da se trud, volja, želja i predani rad, na kraju uvijek isplati. Da uz pomoć i suradnju cjelokupne zajednice, Dinaru možemo vratiti našim sugrađanima.”, stoji u priopćenju.

I. Š.

Foto: Prvi tim NK Dinara u povijesti, 1913.

Izbornik