NP Krka prikupila 508 dječjih obećanja Krki


U kampanji Moje obećanje Krki, koju je Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ krajem rujna provela u osnovnim školama diljem Šibensko-kninske županije, prikupljeno je 508 dječjih obećanja Krki.

Kampanji se odazvalo 39 razrednih odjeljenja iz 36 osnovnih škola koje gravitiraju Nacionalnom parku „Krka“, poput onih iz Drinovaca, Drniša, Knina i Kistanja do Šibenika i šireg gradskog područja. Posebno nas veseli što su svojim obećanjima Krki doprinijela i djeca iz zapadnijih dijelova županije iz Čiste Velike, Pirovca i naselja na otoku Murteru.

Kampanja Moje obećanje Krki provedena je u cilju osvještavanja djece o odgovornosti koju imaju prema prirodi. U međusobnom odnosu povjerenja i poštovanja i čovjek i priroda imaju obostrane dobrobiti, a kroz obećanje Krki svako je dijete imalo priliku razmisliti o tom odnosu i obećati što će tijekom nove školske godine učiniti kako bi očuvalo prirodu. Kaže se da na mladima svijet ostaje i ova su djeca naši budući čuvari prirode. Zato su ih posjetili i pomogli im u promišljanju upravo čuvari prirode Javne ustanove „Nacionalni park Krka“, koji najbolje znaju kako se odgovorno ponašati prema okolišu.

Moje obećanje Krki provedeno je uz podršku učitelja, nastavnika i ravnatelja koji kroz dugogodišnju praksu aktivno sudjeluju u aktivnostima koje JU „NP Krka“ provodi. Početak nove školske godine donosi i planiranje novih radionica i terenske nastave za sve učenike, koje će se dijelom odvijati i u Nacionalnom parku „Krka“. Ako je suditi po obećanjima Krki, ne samo da će biti više radosti i cvijeća, već se možemo nadati i budućim odgovornim mladim ljudima i čuvarima prirode.

Kampanja je provedena od 19. do 28. rujna u školama koje su potvrdile svoje sudjelovanje. Djeca su poruke ispisivala na recikliranom papiru izrezanom u obliku listova koji će krasiti stablo u Centru kretanja u Laškovici te tako svakog posjetitelja podsjećati na obećanje koje svatko od nas može dati. 508 obećanja Krki je 508 bistrih promišljanja i poziva da i mi damo svoj obol u zaštiti prirode.

Obećanje Krki obećanje je prirodi.

Izbornik