Je li Knin u Šibensko-kninskoj županiji?


Nakon promotivnih videa županijske Turističke zajednice u kojima Knina uopće nema ili ga ima u tragovima, opet je naš grad stavljen na marginu.

Tako su, kako javlja ŠibenikIN, Hrvatska turistička zajednica i češko Udruženje putničkih agencija u suradnji s Turističkom zajednicom Šibensko-kninske županije, organizirali studijsko putovanje i poslovnu radionicu za predstavnike čeških putničkih agencija. Studijsko putovanje održano je od 23. do 26. rujna, a Česi su obišli najatraktivnije turističke lokalitete na području Šibensko-kninske županije. Stoji tako u vijesti.

Što mislite jesu li bili u Kninu? Što mislite jesu li o svemu obaviješteni kninska Turistička zajednica i kninski turistički djelatnici?

Odgovor je dakako NE.

Osim osjećaja ljutnje i gađenja koji kao Kninjanin imam prema potcjenjivanju moga grada, volio bih, a vjerujem da i moji sugrađani dijele isto mišljenje, čuti zašto je tomu tako.

Zato sam kao glavni urednik ovoga portala zatražio očitovanje županijske Turističke zajednice.

Nije jasno je li Knin otpao zbog toga što tvrđava, Krka, Krčić ili Dinara nisu dovoljno atraktivni ili neki misle da je ovaj grad u nekoj drugoj županiji. Ili postoji neki treći razlog. Odgovor nas živo zanima i objavit ćemo ga čim ga dobijemo.

Ivica Šimić

Foto: The Fortress of Knin

Izbornik