• Naslovna
  • Kultura
  • U četvrtak koncert zbora zagrebačkog Filozofskog fakulteta “Concordia discors” u Kninu

U četvrtak koncert zbora zagrebačkog Filozofskog fakulteta “Concordia discors” u Kninu


Akademski zbor Filozofskog fakulteta u Zagrebu “Concordia discors” održat će koncert u Kninu u četvrtak, 27. rujna s početkom u 18 sati u multimedijalnoj dvorani Studentskog doma ”Fra Lujo Marun”.

Mješoviti pjevački zbor Filozofskoga fakulteta u Zagrebu Concordia discors djeluje od 2010. godine. Trenutno broji 50-ak članova. Za umjetnički se rad brinu dirigenti Vinko Karmelić, Marina Jurković i Lobel Filipić.

U osam godina djelovanja Zbor postiže značajne rezultate među kojima se posebno ističu: treće mjesto u finalu natjecanja „Do posljednjeg zbora” (HRT, svibanj 2012.), brojne zlatne plakete na natjecanjima Canta al mar u Španjolskoj 2012., Venezia in Musica 2013., Praga cantat 2014., Festival adventskih i božićnih pjesama Krakow 2016. godine i mnoge druge. Na nedavnom 4. Natjecanju hrvatske tradicijske vokalne glazbe – Zagreb 2017. u maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog, pobijedili su u konkurenciji 18 ansambala iz cijele Hrvatske. Zbor sudjeluje i na koncertima humanitarnoga karaktera. U 2017. godini Zbor je održao gostovanja u Splitu i Dugopolju te na otocima Korčuli, Hvaru i Visu. U 2018. godini Zbor je osvojio zlatnu plaketu na natjecanju u Veroni.

Izvor: FB event Concordia discors u Kninu!

Izbornik