• Naslovna
  • Društvo
  • Vlasnici pasa se rješavaju ljubimaca odvozeći ih u Golubić gdje sada postoji veliki problem s lutalicama

Vlasnici pasa se rješavaju ljubimaca odvozeći ih u Golubić gdje sada postoji veliki problem s lutalicama


Dvije mještanke Novog naselja u Golubiću poslale su nam, svaka za sebe, apele da im se pomogne u vezi problema pasa lutalica u naselju. Naime, broj tih pasa stalno raste jer ih vlasnici iz Knina dovoze u Golubić gdje ostavljaju svoje ljubimce kako bi ih se riješili.

Evo što su nam napisale uznemirene čitateljice Hukneta, stanovnice Golubića.

“Ne znamo kome se obratiti, naselje je puno pasa lutalica. Tko se god želi riješiti psa, dovede ga u naselje. Sinoć je čopor od 15 velikih pasa harao naseljem. Ne znamo što raditi i kome se obratiti, a nešto moramo napraviti jer su djeca krenula u školu. Nećemo valjda čekati tragediju da bi se reagiralo.”, napisala nam je mještanka još u subotu.

Danas smo dobili još jedan apel od druge mještanke.

“Psi lutalice lutaju po naselju, ulaze u dvorišta i tuku se s psima koji imaju svoje vlasnike. Učenike nižih razreda osnovne škole roditelji moraju pratiti svaki dan u školu i iz škole. Moraju pratiti čak i učenike koji putuju u Knin jer se boje.  Po noći nismo u stanju spavati od zavijanja, cviljenja i laveža, a novi psi se non stop dovoze i izbacivaju u selo.”, konsternirana je ova stanovnica Novog naselja u Golubiću.

Nadamo se da će komunalni redar i ostali nadležni reagirati kako bi se problem riješio.

I. Š.

Fotografija je preuzeta s interneta i nije u vezi s navedenim događajem; 

Izbornik