• Naslovna
  • Kultura
  • U subotu u A3 odlični bend Orvel! Otkrijte viši level glazbofilije

U subotu u A3 odlični bend Orvel! Otkrijte viši level glazbofilije



Lijepo je otići na koncert poznatoga benda, Znaš što te očekuje, znaš sve stvari, pogotovo one hitoidne, znaš tekstove, sve kul… Vidjeli smo kako je lijepo bilo prije deset dana na tvrđavi na S.A.R.S.-u ili prije tri dana u A3 na Detouru.

Kad su u pitanju takvi, poznati bendovi, nema rizika ni opasnosti da bude loše.

Ipak, nekako sam, godinama posjećujući svirke, naučio da je otkrivanje dobrih neafirmiranih bendova viši level glazbofilije (da, sad sam smislio ovu nezgrapnu kovanicu) i da je takvo nalaženje škrinjica s blagom još veći gušt od odlaska na koncert poznatih, popularnih, da ne kažem velikih bendova.

Jer – odeš kući s koncerta sretan da si otkrio jedan sjajan bend, koji će, ako im se kockice poslože, možda postati i veliki.

A u A3 često imamo tu priliku i privilegiju – otkrivanje neafirmiranih, a dobrih bendova. Tako su kroz ovaj kultni kninski klub u zadnjih 14 godina svirali bendovi koji su prvi put dolazili kao potpuni anonimci, a drugi ili treći put kao afirmirani i poznati bendovi.

Ti anonimci će u subotu biti zagrebački bend Orvel, a meni se sve čini, na osnovu onoga što sam imao priliku čuti, da bi drugi i treći put mogli doći kao afirmirani i poznati bend.

Zato je bitno u subotu doći na koncert… Zato generalno treba dolaziti na koncerte neafirmiranih bendova… Prijeći na viši level glazbofilije.

Evo kako zvuči Orvel…

I. Š.

Izbornik