• Naslovna
  • Društvo
  • Mihailo Kragulj dobio priznanje Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva za naj-aktivista kninske lokalne zajednice

Mihailo Kragulj dobio priznanje Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva za naj-aktivista kninske lokalne zajednice


Nacionalna zaklada SplitPredsjednik Udruge HUK Mihailo Kragulj dobio je u Splitu priznanje Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva za naj-aktivista kninske lokalne zajednice. Priznanja za naj-aktiviste u Kistanjama dobili su Paško Ivanović i Franjo Dodić iz Udruge mladih Atlas.

Priznanja su u organizaciji Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva dodijeljena u Sveučilišnoj knjižnici u Splitu u povodu desete obljetnice zaklade te u okviru susreta “Aktivni u zajednici” koje je okupilo 90-ak predstanika građanskih inicijativa koje su u lokalnim zajednicama provodile projekte financijski potpomognute od Nacionalne zaklade.

Najaktivistice i najaktivisti u Dalmaciji su Ivana Čarapina, Dubravka Čmelić, Franjo Dodić, Željko Domitrović, Jerko Gospodnetić, Paško Ivanović, Snježana Jurica, Senka Klarić, Mihailo Kragulj, Iva Lukin, Vesna Mitrović, Eldis Mujarić, Jadranka Novaković, Petar Periš, Dunja Pivac, Anica Proleta Majić, Ivica Puljan, Miroslav Radosavljević, Moreta Rakvin, Lovro Skračić, Igor Spetič, Nataša Sunara, Sanda Šandrić i Igor Šarić.

Uz proglašenje naj-aktivista, regionalno događanje u Splitu imalo je za cilj raspraviti prioritete i izazove u razvoju lokalnih zajednica te predložiti rješenja u suradnji s jedinicama lokalne samouprave. Prijedlozi za razvoj lokalnih zajednica sa svih regionalnih događanja bit će objedinjeni u zajedničkoj knjizi “Doprinos aktivnih građana” koja će biti dostupna javnosti te kao svojevrstan glas aktivnih građana biti upućena svim predstavnicima izvršne vlasti te predstavnicima lokalne i regionalne samouprave u Republici Hrvatskoj.

Susret se održaao i u povodu Europske godine građana, a s tim u vezi, cilj zaklade je i ojačati svijest i znanja Europljana o pravima i odgovornostima vezanima uz EU građanstvo.

Prema riječima upraviteljice Nacionalne zaklade Cvjetane Plavša–Matić, obilježavanjem desete godišnjice osnutka Nacionalne zaklade na regionalnim razinama, željela se istaknuti uloga i značaj koji ima aktivno građanstvo u modernom društvu i suvremenoj društvenoj zajednici.

Izbornik