Sjednica Gradskog vijeća: Direktorica Čistoće govorila o rezultatima revizije u toj tvrtci


Na današnjoj 13. sjednici Gradskog vijeća, vijećnici su potvrdili dosadašnju vršiteljicu dužnosti ravnateljice Dječjeg vrtića Cvrčak Maru Barić kao ravnateljicu ustanove na mandat od četiri godine pa usvojili četiri financijska izvješća gradskih tvrtki i organizacija, izvijestio je Radio Knin.

Godišnja bilanca za 2017. najbolja je u Čistoći i zelenilu gdje je ostvarena dobit u iznosu od skoro 427 tisuća kuna.

Direktorica te tvrtke obznanila je rezultate revizije koju je provela.

– Prošle godine sam obećala da ću napraviti internu reviziju i upravo sam to i napravila.  I došlo se do osnovanih sumnji o počinjenju određenih kaznenih djela u tvrtki o čemu sam obavijestila nadležne institucije i na njima je da utvrde ima li elemenata kaznenog djela – izvijestila je direktorica Čistoće i zelenila Ivana Jelić.

Komunalno poduzeće Knin završilo je prošlu godinu s 31,5 tisućom kuna dobiti, ali i oko 13 milijuna kuna nenaplativog duga – izvijestio je direktor Damir Velić odgovarajući na pitanje vijećnice Marine Krvavice.

– Mi smo učinili sve što smo mogli da jedan dio tih potraživanja pokušamo utužiti. To su potraživanja koja su stara i do 15 godina. Mi ta potraživanja možemo samo čistiti viškom prihoda po kriterijima koji su pravno prihvatljivi – objasnio je Velić.

Turistička zajednica Grada Knina godinu je završila s negativnom bilancom – 150 tisuća kuna. Razlika je nastala zbog otpisa opreme donirane Kninskom muzeju i uređenjem Srednjovjekovnog parka, referirala je direktorica Matea Lozančić i obavijestila kako je lani u Kninu ostvareno 7.447 noćenja.

Upravitelj Knin godinu je završio u plusu oko 15 i pol tisuća kuna.

Za direktora društva Antu Čajića, vijećnica Marina Krvavica imala je pitanje o cijenama u restoranu na Tvrđavi.

– Limunada košta 20 kuna pa me živo zanima na koji način formirate te cijene budući i da na forumu u Zadru nije tolika cijena – pitala je vijećnica.

– Vjerojatno je greška napravljena u cjenicima. Provjerit ću i korigirat ćemo – bio je odgovor direktora Upravitelja.

Vijeće je usvojilo Odluku o zakupu i kupoprodaji poslovnih prostora u vlasništvu Grada, Odluku o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim, izgubljenim i divljim životinjama te Odluku o nekoliko mjera vezanih uz poljoprivredno zemljište.

Nekoliko vijećničkih pitanja odnosilo se na brzu vožnju u gradu, pa je najavljeno postavljanje vibracijskih traka ili kamera u gornjem dijelu Tomislavove, u Trpimirovoj i Branimirovoj ulici.

A što se tiče Intervencijskoga plana, poslane izmjene i dalje su u fazi prijedloga i davanja mišljenja. Neke će izmjene biti usvojene, a neke poput restorana na Krčiću, neće.

Sjednica je počela minutom šutnje i pljeskom u čast Olivera Dragojevića i u skladu s današnjim Danom nacionalne sućuti. Završila je čestitkom u povodu predstojećeg blagdana 5. kolovoza i pozivom gradonačelnika građanima Hrvatske da sudjeluju dostojanstveno u proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

Tekst i foto: HRT Radio Knin – Nives Hladnić

Izbornik