Reciklažno dvorište: Održana početna konferencija


Danas je u Kninu u okviru projekta izgradnje reciklažnog dvorišta organizirana početna konferencija na kojoj je projekt prezentirala Ekološka Udruga Krka  koja provodi usluge provođenja informativno-obrazovnih aktivnosti kao i promidžbe i vidljivosti projekta.

Konferencija je održana u povodu informiranja javnosti te potpisivanja ugovora između Grada Knina i izvođača radova na reciklažnom dvorištu, tvrtke Graditelj svratišta d.o.o iz Zagreba te povodom potpisivanja ugovora za usluge nadzora građenja između Grada Knina i tvrtke Akvedukt d.o.o iz Splita.

Povod konferenciji bilo je potpisivanje ugovora Grada Knina s izvođačem radova na reciklažnom dvorištu, tvrtke Graditelj svratišta iz Zagreba kao i ugovora za usluge nadzora građenja s tvrtkom Akvedukt iz Splita.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 2,2 milijuna kuna, a sufinanciraju ga Europska unija s 1,7 milijuna, Grad Knin s 300 tisuća te Ministarstvo regionalnog razvoja s 240 tisuća kuna.

Korisnik bespovratnih sredstava projekta je Grad Knin, a nakon izgradnje i ishođenja uporabne dozvole, upravljanje reciklažnim dvorištem povjerit će se Čistoći i zelenilu.

Reciklažno dvorište koje će se nalaziti na ulazu u poduzetničku zonu Preparandija bit će dostupno lokalnom stanovništvu tijekom cijele godine za vrijeme radnog vremena, a osobama s invaliditetom će se omogućiti korištenje bez ograničenja.

Preuzimanje otpada za građane će biti besplatno.

O projektu i uslugama reciklažnog dvorišta građani će više biti educirani i informirani u narednom razdoblju putem medija, plakata, letaka, brošura, bojanki i edukativnih radionica.

I. Š.

Foto: Ekološka udruga Krka

Izbornik