• Naslovna
  • Društvo
  • UOSI Sveti Bartolomej predstavio projekt vrijedan 4,1 milijun kuna u okviru kojega će se zaposliti 25 žena

UOSI Sveti Bartolomej predstavio projekt vrijedan 4,1 milijun kuna u okviru kojega će se zaposliti 25 žena


Udruga osoba s invaliditetom Sveti Bartolomej održala je danas početnu konferenciju na kojoj je predstavljen projekt “Zadovoljni” u okviru poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena“.

Putem ovog projekta Udruga planira zaposliti 25 žena koje će pružati pomoć i podršku za 125 krajnjih korisnika na području grada Knina i okolice.

Cilj je uključiti 25 žena s područja grada Knina i okolice na tržište rada, kako bi umanjili rizik od siromaštva te ublažili negativne posljedice nezaposlenosti.

Nadalje, cilj je i povećati kvalitetu života i socijalnu uključenost krajnjih korisnika, odnosno 125 osoba starije životne dobi, nemoćnih osoba te osoba u nepovoljnom položaju.

Uz zaposlenje žene će imati priliku za dodatnim obrazovanjem kako bi podigli razinu vlastite konkurentnosti na tržištu rada.

Projekt se provodi u partnerstvu s Maticom umirovljenika grada Knina Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Centrom za socijalnu skrb Knin koji su pomogli u identifikaciji žena, odnosno odabiru krajnjih korisnika projekta.

Prioritet projekta su žene u nepovoljnom položaju na tržištu rada, s naglaskom na starije od 50 godina, s najviše završenom srednjom stručnom spremom, žene s invaliditetom, žene žrtve trgovanja ljudima, liječene ovisnice, žene žrtve obiteljskog nasilja, beskućnice.

Trajanje projekta je 30 mjeseci, dok njegova vrijednost iznosi 4.104.500,80 kn. Projekt je u potpunosti financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Tekst i foto: UOSI Sveti Bartolomej

Izbornik