• Naslovna
  • Kultura
  • Kucnuo je čas: Večeras na tvrđavi započinje deseti po redu GRR Fest

Kucnuo je čas: Večeras na tvrđavi započinje deseti po redu GRR Fest


Završili smo odbrojavanje, danas u Kninu započinje deseti po redu GRR Fest. Magični glazbeni festival na magičnoj tvrđavi.

Sve znate, bili smo dosadni u najavama pa ste dobro upoznati tko će svirati i kakvi vas odlični bendovi i izvođači očekuju.

Sada ćemo samo o detaljima, a ti su:

  • ponesite nešto toplije (duge rukave obavezno) jer na tvrđavi zna biti hladno;
  • ne kasnite i dođite u 21 sat da ne propustite večeras sjajnu Saru Renar;
  • dođite u što većem broju da se ne dogodi da bude više ljudi iz drugih gradova nego iz Knina. Pokažimo da smo grad koji svoju urbanost njeguje i nije ju nikad izgubio.

Dnevna ulaznica je 60 kuna, a festivalska (za danas i sutra) 100 kuna.

Vremenska prognoza kaže da večeras i sutra navečer neće biti kiše pa što se toga tiče možemo biti mirni.

Osim na tvrđavi, događanja će biti i u kampu na Marunuši u kojem će kampirati posjetitelji iz drugih gradova, ali su dobrodošli i građani Knina. Čak je nabavljen i veliki šator za one koji ga nemaju.

A u kampu nas sutra (u subotu) očekuju i brojne radionice.

Tako već od 12:30 sati kreće zagrijavanje uz vesele ritmove probranih ploča Dr. Smeđeg Šećera, a nakon toga u 16:30 sati vrijedna ekipa iz udruge Carza će održati zanimljivu i edukativnu radionicu šivanja na otvorenom.

Slijedi edukativno-zabavna radionica naših najmlađih sugrađana iz Kulturno umjetničkog društva ”Kralj Zvonimir” na kojoj će nam prezentirati čari kninske pastirske igre ”Pikuće i pale”dok će pjevačka skupina KUD-a sve zainteresirane uvesti u svijet groktalica i ojkanja specifičnog za naš kninski kraj. Ove dvije radionice su na rasporedu u 18:00 sati.

Također, preko puta kampa, svi kamperi i posjetitelji festivala će moći iznajmiti kajak ili kanu u Ekološko-informativnom centru Ekološke udruge Krka uz velike popuste!

Za one koji unatoč svakodnevnom trubljenju ne znaju napamet line up festivala, evo:

Vidimo se!

Izbornik