• Naslovna
  • Društvo
  • Otvoren Centar za razvoj vještina u Kninu vrijedan 121 tisuću eura

Otvoren Centar za razvoj vještina u Kninu vrijedan 121 tisuću eura


Na kninskom Pučkom otvorenom učilištu svečano je otvoren Centar za razvoj vještina u okviru projekta Vještine za promjene kojega provodi kninsko Pučko učilište.

Pučko otvoreno učilište Knin dobilo je za provođenje tog projekta sredstva Europske unije u okviru natječaja predpristupne pomoći EU Hrvatskoj „Poboljšanje pristupa tržištu rada ugroženim skupinama“. Projekt vrijednosti 121 tisuću eura sufinanciran je od strane Europske unije u iznosu od 106 tisuća eura.

Nositelj projekta je kninsko Pučko učilište, partneri su Javna ustanova razvojne agencije Šibensko-kninske županije i Organizacija za građanske inicijative, a suradnik u projektu je Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Centar za razvoj vještina će pružati usluge dugotrajno nezaposlenim mladim ljudima s niskom razinom obrazovanja i nezaposlenim mladim pripadnicima nacionalnih manjina u svrhu povećanja zapošljivosti ovih ugroženih skupina na tržištu rada. Centar za razvoj vještina služit će kao referentno sjedište za provedbu radionica i osposobljavanja korisnika te za pružanje usluga budućim korisnicima Centra s obzirom da su aktivnosti Centra za razvoj vještina planirane i nakon završetka projekta.

Otvorenje Centra za razvoj vještina popraćeno je prezentacijom na kojoj je javnost upoznata sa sadržajem i aktivnostima Centra. Nakon pozdravnog govora  ravnatelja POU Knin, Mate Milanovića, voditeljica projekta Marijana Raič predstavila je Centar za razvoj vještina.

 

Izbornik