• Naslovna
  • Društvo
  • Knin: Lažni ratni invalid čak 12 godina primao mirovinu; Oštetio državu za preko milijun kuna

Knin: Lažni ratni invalid čak 12 godina primao mirovinu; Oštetio državu za preko milijun kuna


Policija je protiv 54-godišnjaka iz Knina podnijela kaznenu prijavu zbog sumnji da je 12 godina primao braniteljsku invalidsku mirovinu na koju nije imao pravo te nad 54-godišnjakom koji mu je u svojstvu zapovjednika ovjerio lažnu dokumentaciju, izvijestila je PU Šibensko-kninska.

Evo što kaže policijski izvještaj:

“U Policijskoj postaji Knin je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjakom osumnjičenim za prijevaru i nad drugim 54-godišnjakom osumnjičenim za pomaganje u izvršenju ovog kaznenog djela.

Osumnjičeni je, s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist lažnim prikazivanjem činjenica, doveo u zabludu službenike Ministarstva hrvatskih branitelja u čemu mu je pomogao drugoosumnjičeni tako što je, kao nadležna osoba, takvu dokumentaciju za ostvarivanje statusa osumnjičenom ovjerio svojim potpisom iako je znao da tamo navedena činjenice nisu istinite.

Temeljem tako probavljene dokumentacije osumnjičeni je ostvario pravo na status po kojem je u vremenu od 1. lipnja 2003. do 5. srpnja 2015. godine, kada mu je zbog zaposlenja obustavljena isplata, pribavio protupravnu imovinsku korist od 1.072.598,29 kuna, sve na štetu Republike Hrvatske.

Protiv osumnjičenih će Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku biti podnijeta kaznena prijava.”

I. Š.

 

Izbornik