• Naslovna
  • Društvo
  • Predstavljena knjiga dr. sc. Ivke Talić “Ekonomija doživljaja nacionalnih parkova”

Predstavljena knjiga dr. sc. Ivke Talić “Ekonomija doživljaja nacionalnih parkova”


Na kninskom Veleučilištu Marka Marulića, sinoć je predstavljena knjiga “Ekonomija doživljaja nacionalnih parkova”, autorice doktorice znanosti Ivke Talić. O knjizi su govorili prof. dr. sc. Marko Jelić i prof. Petar Gardijan.

Svoje visokoškolsko obrazovanje dr. Talić započela je na kninskom Veleučilištu, još u vrijeme kad je dekan bio aktualni gradonačelnik Marko Jelić koji je sinoć izrazio zadovoljstvo uspjehom svoje studentice.

Upravo je želja za znanjem i prenošenjem znanja bila vodilja doktorici Talić, no za sve je, kaže, trebalo puno odricanja i vremena.

Napisati knjigu ili udžbenik nije jednostavno, osobito ako se radi o temi koja je do sada neobrađena kazao je sinoć Marko Jelić, inače recenzent knjige.

Odluku da napiše knjigu “Ekonomija doživljaja Nacionalnih parkova”, dr. Talić pronašla je i u činjenici da već pet godina radi u NP Krka. Tamo se upoznala s problemima, ali i izazovima s kojima se ustanova susreće.

Ekonomija doživljaja je četvrta razina ekonomije, pojavila se u 18 stoljeću, u 19 -tom se razvila značajnije, danas je pak neizostavna, istaknula je dr Talić i poručila kako njena knjiga ima široku primjenu.

O pojmu ekonomija doživljaja, ali i samoj knjizi sinoć je govorio i profesor Petar Gardijan iz Šibenika, a predstavljanju je nazočio veliki broj građana i studenata.

Izvor: HRT Radio Knin

Izbornik