• Naslovna
  • Kultura
  • Sutra (u srijedu) predstava za djecu ”Lara u svijetu životinja”

Sutra (u srijedu) predstava za djecu ”Lara u svijetu životinja”


U povodu obilježavanja međunarodnog dana obitelji sutra (u srijedu) će se  u kino dvorani Doma HV u Kninu s početkom u 18 sati održati eko-predstava za djecu pod nazivom ”Lara u svijetu životinja”.

Predstavu će se održati u organizaciji grada Knina, izvodi je kazalište Smješko iz Zagreba, a režiju potpisuje Ivana Boban, dok će likove utjeloviti Marija Šegvić, Vini Jurčić i Boris Baukčić. Ulaz na predstavu je besplatan za sve posjetitelje.

Predstava je eko edukativnog karaktera i svakako da će djeci približiti čari odlaska u prirodu s obitelji, a uz to djeca će naučiti ponešto o životinjskim vrstama koje su zakonom zaštićene u Republici Hrvatskoj i gdje točno te vrste obitavaju. ”Lara u svijetu životinja” je namjenjena djeci do 6. razreda, ali isto tako je odlično prihvaćena i kod starijih. Predstava je u 2017. godine bila sudionik Naj Naj Festivala u Zagrebu, 57. Međunarodnog festivala djeteta u Šibeniku, te Festivala Eko pozorišta u Bačkoj Palanci.

Nešto više o samoj predstavi:
Izlet u prirodu sa svojom obitelji nekima nije najdraža stvar na svijetu. Ali, kada iza svakog stabla ili ispod svakog kamena možete pronaći njihove stanovnike, stvari postaju itekako zanimljive. Kazalište „Smješko“ predstavlja autorsku ekološku predstavu namijenjenu mlađoj publici kako bi kroz zaigrani pristup djevojčice Lare upoznali i naučili nešto o našim autohtonim i zaštićenim divljim životinjskim vrstama. Klepetan Rodan, missica Risica, gospođa Šišmišica i zec Martin Lijepouhi samo su neki od šumskih likova koji će nam dati pokoji savjet što svatko od nas može učiniti kako bi prestalo istrebljenje autohtonih i ugroženih životinjskih i biljnih vrsta.

Izvor: knin.hr

Izbornik