• Naslovna
  • Društvo
  • NP Krka: Održana radionica za djecu o bioraznolikosti vodenih staništa

NP Krka: Održana radionica za djecu o bioraznolikosti vodenih staništa


Izvor: NP Krka

“Žedan i gladan laboratorij”, nova radionica udruge Bioteka održana je danas u Nacionalnom parku „Krka“.

Nakon uspješno provedenog projekta “Građani znanstvenici: podržavanje populacija šišmiša šireg područja srednjeg i gornjeg toka rijeke Krke”, koji je udruga Bioteka u suradnji s udrugom Tragus i Javnom ustanovom Nacionalni park Krka uspješno provela tijekom 2016. i 2017., ove godine, predstavlja novi projekt: “Žedan i gladan laboratorij”. Riječ je o radionicama za djecu o bioraznolikosti vodenih staništa te razlozima njihove ugroženosti.

Cilj ovog projekta je, u suradnji s osnovnim školama šireg područja, educirati djecu o kvaliteti i kvantiteti voda Republike Hrvatske s naglaskom na rijeku Krku. Učenici će se, kroz dvije cjeline, „Misija H2O“ i „Nevidljivi svijet voda“, upoznati s prirodnim bogatstvima vodenih staništa te velikom bioraznolikošću tih područja.

Učenici Osnovne škole Kistanje danas su se na području manastira Krka upoznavali s osnovama uzorkovanja bioloških elemenata i određivanja ekološke kakvoće voda, dok su u travnju u školi učili o vodenim sadržajima u regiji te važnosti vode, ograničenosti vodnih resursa, cirkuliranju vode u prirodi i svakodnevnim aktivnostima kojima koristimo vodu.

U okviru projekta, udruzi Bioteka pridružit će se suradnici čije je uže područje interesa ekologija kopnenih voda te će polaznike upoznati s teorijskom i praktičnom stranom bioraznolikosti takvih staništa.

Izbornik