Nikakav interes građana za Dane otvorenih vrata EU projekata


Jedan jedini građanin iskazao je interes za obilazak lokacija koje obuhvaća Intervencijski plan EU projekta (Preparandija, Krka, tvrđava, stari grad).

Osim tog jednog građanina, danas su kod Marunuše  bili prisutni i predstavnici Gradskog odjela za Komunalne poslove, Regionalne razvojne agencije i Ekološke udruge Krka te potpisnik ovih redaka i voditeljica projektnog tima Intervencijskog plana Zdenka Gugo koja je iznijela zanimljive novosti u vezi projekata vezanih za Krku.

Doznali smo tako da će se već ove godine aplicirati projekti za uređenje šetnice od Cesarićeve obale do državne ceste blizu Krčića koja će uključivati i drveni pješački most preko Orašnice na samom početku Cesarićeve obale (nasipa, rive).

Ove godine se planira i uređenje rekreacijskog centra na Marunuši koje će uključivati gradnju pozornice na mjestu bivše streljane te postavljanje rasvjete sve do Bićanićevog prenoćišta.

Također za ovu godinu planiran je projekt uređenja restorana kod Krčića.

Što se tiče gradnje drvenih pješačkih mostova preko Krke i preko Butižnice kod sastavaka, čeka se izmjena Prostornog plana pa će se projekti aplicirati tek iduće godine.

Ponavljamo, jedan jedini građanin (ove kojima je današnji dolazak u opisu posla ne računam kao građane) je iskazao interes za dolazak. Toliko o tome koliko kod preostalih građana Knina postoji želje za uključivanjem u ideje, aktivnosti i donošenje odluka kojima se pokušava stanje u gradu mijenjati na bolje.

I. Š.

Izbornik