• Naslovna
  • Kultura
  • Službeno najavljen 10. GRR festival na tvrđavi, 29. i 30. lipnja

Službeno najavljen 10. GRR festival na tvrđavi, 29. i 30. lipnja


Danas je službeno objavljena najava jubilarnog, desetog po redu GRR festivala koji će se na kninskoj tvrđavi održati 29. i 30. lipnja ove godine.

I po sadržaju i po organizaciji u Kninu nas čeka ozbiljni, veliki festival po uzoru na najbolje festivale u puno većim gradovima.

I tu se potvrđuje cilj kojega su objavili na svojoj internet stranici, a koji glasi “Kroz sve kvalitetnije festivale i dovođenjem, u skoroj budućnosti, svjetskih imena ucrtati Knin na turističku kartu i učiniti da izvanredni kulturno-povijesni i prirodni turistički kapaciteti koje ovaj grad ima budu brendirani i cijenjeni u širim, međunarodnim okvirima.”

Na Jubilarnom desetom GRR Festivalu nastupit će vrhunska domaća i inozemna glazbena imena, a osim koncerata očekuju nas cjelodnevna zbivanja, edukativne radionice, kulinarski show i slušaonice, a za sve posjetitelje bit će osiguran kamp na Marunuši sa svom potrebnom infrastrukturom.

Evo line-upa s informacijama o izvođačima (hyperlink):

? Petak (Friday), 29.06.2018.
Sara Renar
Porto Morto
Mayales
Dr. Smeđi Šećer
? Subota (Saturday), 30.06.2018.
Mnogi Drugi
Cinkuši
Kawasaki 3P
Mike Parker’s Trio Theory (USA)

Evo i informacija o ulaznicama:

? ULAZNICE / TICKETS ?

? Dnevna ulaznica / 1-day ticket 60,00 HRK
? Festivalska ulaznica / festival ticket 100,00 HRK
? Festivalska ulaznica (pretprodaja) / festival ticket pre-sale 80,00
Više o tome kako kupiti ulaznicu u pretprodaji:
http://www.grr-fest.net/ulaznice ?

Organizator festivala je Udruga Atribut, pokrovitelj je Grad Knin, partneri su Kninski muzej, Visoka škola Aspira, udruga Scientia populo, Ekološka udruga Krka i udruga Carza, a medijski pokrovitelj je portal Huknet.

Sve o festivalu možete naći na izvrsno napravljenoj internet stranici festivala

http://www.grr-fest.net ?

Svi detalji koji vas mogu zanimati su i na “eventu” na facebooku OVDJE

Evo još zanimljivih festivalskih podataka:

? GRR FEST no.10 ?
?open-air festival?
http://www.grr-fest.net ?
❓ KADA / WHEN? 29./30. lipnja (june), 2018.
❓ GDJE / WHERE ? Kninska tvrđava, Knin

? LOKACIJA / LOCATION: KNINSKA TVRĐAVA ?
http://www.grr-fest.net/lokacija ?
Bez lažne skromnosti uzet ćemo si za pravo da kažemo da ovakav tip lokacije malo koji festival može ponuditi svojim posjetiteljima. Što reći o kninskoj tvrđavi a da već nije rečeno? Ova prijestolnica starohrvatske države, čija izgradnja je započeta u 9. stoljeću je uistinu mitsko mjesto na kojem pogledom možete obuhvatiti sve prirodne ljepote kninskog kraja i uživati u skladu s netaknutom prirodom koja iz svakog kutka vas doziva. Ljetne večeri na tvrđavi su zbilja poseban doživljaj za svakog ljubitelja oku ugodnih stvari.

Tvrđava se dijeli na pet dijelova, koji su međusobno povezani i to: Donji Grad, Srednji Grad, Gornji Grad ili Kaštel Knin, Kaštel lab ili Bandijera, te Južni Grad ili postaja Belveder. Tvrđava se nalazi na 345 m nadmorske visine i na visini od 100 m iznad grada Knina, duga je 470 m, a na najvišem dijelu široka 110 m. Ona je živući spomenik kulture s muzejom, izložbenim prostorima i restoranom, te svakako predstavlja glavni brand kulturnog turizma na području grada Knina.

Svi posjetitelji s kupljenom Grr Fest ulaznicom, besplatno mogu razgledati tvrđavu tokom dana i otkriti svaki kutak ovog impozantnog spomenika, što vam toplo preporučamo.

⛔ paljenje vatre
⛔ bacanje smeća
⛔ unošenje pića
⛔ kućni ljubimci

⛺ KAMP / CAMP: MARUNUŠA ⛺
http://www.grr-fest.net/lokacija ?
Posjetitelji festivala koji dolaze iz drugih gradova, ali i kninski entuzijasti koji vole provoditi vrijeme u prirodi, svoje festivalsko iskustvo mogu začiniti boravkom u našem kampu na Marunuši, tik uz rijeku Krku. Kamp će imati osiguranu pitku vodu, tuš, kemijski WC, te veliki šator (za posjetitelje bez šatora). Naši čuvari kampa će osiguravati prostor, tako da možete bezbrižno uživati na koncertu na tvrđavi.

? RADIONICE / WORKSHOPS ?
Osim kampiranja, imat ćete na raspolaganju dodatne festivalske sadržaje tokom dana, što uključuje i edukativne radionice u organizaciji udruga Carzai Scientia Populo, kulinarski show u organizaciji visoke škole Aspira iz Splita, prezentaciju pastirske igre pikuće i pale, veselu slušaonicu na pločama u režiji Dr. Smeđeg Šećera, a preko puta kampa u ekološko-informativnom centru Krka moći ćete unajmiti kajak ili kanu i upustiti se u avanturu veslajući Krkom, uz 50% popusta uz pokaz GRR Fest ulaznice.

Kamp se nalazi na obali rijeke Krke u samom ulazu u grad Knin iz pravca Šibenika. Glavni izvor rijeke Krke nalazi se u špilji ispod sedrene barijere Topoljskog buka u Kninu a duga je 72,5km. Protječe Podinarjem, Kninskim poljem, Prominom, Bukovicom, Šibenskim zaleđem i primorjem. Ihtiološki je najbogatija rijeka jadranskog slijeva, a osim po brojnosti ribljih vrsta Krka je prvorazredni spomenik prirode po brojnosti i raznovrsnosti ptica, pa spada među najvrijednija europska ornitološka područja.

⛔ paljenje vatre
⛔ bacanje smeća

? AMBASADORI FESTIVALA / FESTIVAL AMBASSADORS ?

Svoje ulaznice po pretprodajnoj cijeni možete nabaviti putem službenih ambasadora GRR FEST-a, i to u slijedećim gradovima:

ZAGREB ? Zvone K. ? 091 940 6643
SPLIT ? Zvone J. ? 099 836 3956
RIJEKA ? Andrej ?095 595 8094
ZADAR ? Aco ?095 574 7456
ŠIBENIK ? Matija ?095 539 5107

? VOLONTIRANJE / VOLUNTEERING?
http://www.grr-fest.net/volontiranje ?

Kao i svake godine do sada, GRR Fest tim nastoji uključiti mlade i sposobne ljude u festivalske aktivnosti, pa tako i za ovogodišnje izdanje festivala možete se prijaviti za volontiranje i postati dio našeg tima. Svoju prijavu možete priložiti putem volonterske prijavnice i mi ćemo vas kontaktirati u najkraćem mogućem roku.

Krešimir Ćorlukić, koordinator za volonterske poslove
?095 731 3662

☎ KONTAKT / CONTACT ☎
http://www.grr-fest.net/kontakt ?

MEDIJI
Pozivaju se svi zainteresirani mediji da se jave na e-mail adresu ? mediji@grr-fest.net kako bi im osigurali akreditacije i poslali sav potreban materijal ukoliko žele popratiti festival.

Vidimo se na GRR FEST-u! Za kraj, evo naravno i video najave.

Ivica Šimić 

Izbornik