• Naslovna
  • Društvo
  • Foto izvještaj: Cijeli tim ACT grupe iz Čakovca uživa u turističkom posjetu Kninu: Od Krčića i tvrđave do večerašnjeg koncerta u A3

Foto izvještaj: Cijeli tim ACT grupe iz Čakovca uživa u turističkom posjetu Kninu: Od Krčića i tvrđave do večerašnjeg koncerta u A3


Cijeli tim ACT grupe iz Čakovca, njih 30-ak, nalazi se od jučer u turističkom vikend posjetu Kninu gdje im je domaćin Ekološka udruga Krka.

Posjetili su jutros tvrđavu i oduševili se njenom veličinom i ljepotom, a nakon tvrđave, neki su se odlučili odmarati uz rijeku, neki su s kanuima utrčali u Krku, a neki su, skupa s potpisnikom ovih redova, napravili “đir”splavom po Krki, od ušća Kosovčice do ušća Butižnice u najveću kninsku rijeku. Dakako, pod vodstvom kapetana riječne plovidbe Srećka Kmetiča. Osim prelijepih kninskih krajolika, izmijenjivali su se i sunce i oblaci i kiša i osmijesi na licima Čakovčanki.

Poslije plovljenja Krkom uslijedio je posjet Krčiću, a nakon poslijepodnevnog odmora, njihov turistički obilazak Knina završava večeras odlaskom u A3 na koncert Porinom nagrađenog benda Chui.

Nadamo se i vjerujemo da će iz Knina nositi lijepe dojmove i da će i oni pomoći da se stvara neka druga, ljepša slika o gradu. Gradu nestvarnih prirodnih i kulturno povijesnih ljepota, ali i gradu kvalitetnih kulturnih sadržaja.

Dobili smo i jedan zanimljiv savjet od njih. Kažu da se iz podnožja ne vidi koliko je tvrđava velika i lijepa dok se ne popne na nju i da bi trebali poraditi na vizualnom identitetu tvrđave.

Inače, već smo bili izvijestili da je Društveno poduzeće Marunuša j.d.o.o. čiji je osnivač Ekološka udruga izabrano među pet najboljih društvenih poduzetnika kroz program Akceleratora za društvene poduzetnike. Tako će Marunuša u slijedećoj fazi razvijati projekt otvaranja inovativne online eko turističke agencije u Kninu.

A upravo je ACT Čakovec voditelj Akceleratora. Na njihovu inicijativu dogovoren je i ovaj turistički posjet Kninu cijelog tima ACT grupe.

– Ovo je idealna prilika za umrežavanje, razvoj društvenog poduzetništva u Kninu te razvoj održivog turizma. Samo suradnjom javnog, civinog i poslovnog sektora možemo razviti naš grad – kažu kninski ekolozi.

Svi proizvodi kojima će gosti biti počašćeni kupljeni su od lokalnog domaćeg stanovništva, kazali su nam u kninskoj Ekološkoj udruzi.

Ivica Šimić

Izbornik