Marunuša j.d.o.o. među pet najboljih hrvatskih društvenih poduzeća


Jučer je odabrano pet najboljih i najspremnijih društvenih poduzeća u Hrvatskoj koji ulaze u treću fazu Akceleratora za društvene poduzetnike, novog programa potpore koji je u listopadu pokrenula ACT Grupa iz Čakovca.

To su: Brlog zadružna pivovara (Zadar), Marunuša j.d.o.o. (Knin), ProPuh j.d.o.o. (Zagreb), Socijalna zadruga Humana Nova (Čakovec) te Zelena energetska zadruga (Zagreb).

Svi navedenim timovima osigurana je tromjesečna poslovnu podršku (razvoj / skaliranje poduzeća, razvoj tržišta, marketing, upravljanje poslovanjem) te male financijske potpora za daljnji razvoj njihovih projekata, a sve će završiti u srpnju kada će ovih pet društvenih poduzetnika imati priliku prezentirati svoje poslovne pothvate pred investitorima i kreditorima.

Akcelerator za društvene poduzetnike pokrenut je u suradnji s jednim od vodećih svjetskih mikrofinancijskih fondova, European Fund for Southeast Europe (EFSE) i odjelom Fonda za tehničku podršku (EFSE DF) koji potiče razvojni utjecaj njegovih investicije, te Erste banka i njihovom zakladom ERSTE Foundation.

Izvor: Akcelerator za društvene poduzetnike

Izbornik