Knin: Dileri iskorištavali dijete mlađe od 14 godina kao kurira


travaditeDijete mlađe od 14 godina iskorištavano je na način da su ga s pizevima marihuane slali kupcima smatrajući da ih tako neće otkriti policija jer tko bi sumnjao da će malo dijete nositi drogu, doznajemo u policiji nakon što je u utorak u Kninu osam osoba osumnjičeno za posredovanje u prodaji marihuane u kojoj je sudjelovalo i dijete.

Priča se počela raspletati u utorak navečer kad je nešto iza 20,30 sati policija presrela jednoga od njih u Suronjinoj ulici u Kninu gdje se nalazio u Mercedesu šibenskih registracija. Nije bilo potrebe za traženje sudskog naloga za pretres jer im je rekao da ima kod sebe nešto trave i predao im tu malu količinu marihuane, a onda je u policijskoj postaji propjevao.

Rezultiralo je to akcijom u kojoj je ukupno šest osoba iz Knina, te po jednom s Lastova i Sinja, osumnjičeno za 13 djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Policija je utvrdila da su tijekom ove godine u više navrata prodavali i posredovali u prodaji droge u što su upetljali i jedno dijete koje im je bilo kurir. Dali bi mu travu i poslali ga da nosi kupcima, uvjereni da će tako marihuana bez problema stići na odredište. Zapravo je nevjerojatno da su sve to ispričali istražiteljima nakon što je jedan od njih uhvaćen u Kninu s beznačajnom količinom trave, nakon što posjedovanje manje količine droge više nije ni kazneno djelo, već prekršaj.  Kako doznajemo, osumnjičena ekipa nije baratala nekim velikim količinama droge, već su uglavnom zakidali pizeve i ostatke preprodavali.

Svi osumnjičeni, osim djeteta iz Knina koje su koristili kao kurira, uz kaznene su prijave dovedeni u pritvorsku policijsku jedinicu Policijske uprave Šibensko-kninske, a o sudjelovanju osumnjičenog dijeta u njihovoj ilegalnoj raboti, policija će u posebnom izviješću javiti to Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Šibeniku.

Tekst i foto: Šibenik In

Izbornik