• Naslovna
  • Kultura
  • U ponedjeljak promocija knjige “2025 godina grada Knina”; Moći će se kupiti po promotivnoj cijeni od 200 kuna

U ponedjeljak promocija knjige “2025 godina grada Knina”; Moći će se kupiti po promotivnoj cijeni od 200 kuna


U ponedjeljak će se u multifunkcionalnoj dvorani Studentskog doma Fra Luje Maruna s početkom u 19:30 sati održati promocija monografije “2025 godina grada Knina” autora Ivice Šimića, kapitalnog djela o Kninu u izdanju Narodne knjižnice Knin kojoj je to izdavački prvijenac.

Knjigu će predstaviti jedan od njenih stručnih recenzenata dr. sc. Marko Sinobad, izabrane dijelove iz knjige čitat će glumica Đana Kuzmanić i radijska voditeljica Barbara Alilović, a nakon promocije bit će omogućena kupnja monografije po promotivnoj cijeni od 200 kuna.

Priča o Kninu u devet poglavlja popraćena sa 620 fotografija stiže nam na 416 stranica velikoga formata (25 x 33 cm).

Nazivi poglavlja su 1. Povijest; 2. Kronika grada: crtice iz života; 3. Antropologija i etnologija; 4. Mitovi i legende; 5. Prirodne ljepote; 6. Kulturno povijesne znamenitosti; 7. Poznati Kninjani; 8. Geografske osobine i 9. Album starih slika.

Knjigu je tiskala TDA Zadarska tiskara, a likovno ju je, dizajnerski i grafički uredio Mićo Samardžija.

Tiskanje knjige u 80-postotnom iznosu financirao je Grad Knin, a u 16-postotnom Šibensko-kninska županija.

Osim teksta, o Kninu u knjizi pričaju i stare fotografije među kojima dominiraju one kninskoga foto kroničara Gorana Zelića.

Nove slike Knina djelo su majstora fotografije poput Aleksandra Gospića, Damira Mijakovca i Miće Samardžije.

Cijena knjige ovakvoga formata i tiskarske kvalitete je oko 500 kuna, no uvažavajući socijalni moment i kupovnu moć građana te sa željom da što više Kninjana nabavi knjigu o svom gradu, knjižnica je odredila cijenu od 250 kuna.

Na samoj promociji knjiga će biti još jeftinija i moći će se kupiti za, s obzirom na vrijednost proizvoda – simboličnih 200 kuna.

Naklada iznosi 500 primjeraka, a u eventualno drugo izdanje, u slučaju da se rasproda, neće se ići prije 2019. godine.

I. Š.

Izbornik