• Naslovna
  • Društvo
  • Janica Kostelić i Marko Jelić potpisali Sporazum vrijedan 1,5 milijuna kuna o sufinanciranju izgradnje 400-metarske atletske staze

Janica Kostelić i Marko Jelić potpisali Sporazum vrijedan 1,5 milijuna kuna o sufinanciranju izgradnje 400-metarske atletske staze


Državna tajnica Središnjeg državnog ureda za sport Janica Kostelić i kninski gradonačelnik Marko Jelić potpisali su danas Sporazum o sufinanciranju projekta izgradnje atletske staze u Kninu u iznosu od 1,5 milijuna kuna.

Troškovi izgradnje cijele staze bit će milijun i 770 tisuća kuna, a Grad Knin će u svom proračunu osigurati 270 tisuća.

Projektom je predviđena atletska staza dužine 400 metara sa četiri trake i staza na 100 metara sa šest traka te cjelokupna oprema za discipline – skok u dalj, skok u vis, skok s motkom, staza s preponama – jama s vodom, bacanje diska i kladiva, bacanje koplja i bacanje kugle.

Staza će biti gotova do kraja ove godine, najavio je gradonačelnik Jelić.

– Velika nam je čast da je Janica posjetila Knin. Ova staza je izvrsna stvar, a svemu su doprinijeli rezultati atletičara, a posebno zalaganje trenera Dražena Lasića. Imat ćete mogućnost napredovati i osvjetlati obraz ovom gradu – kazao je Jelić i istaknuo kako vjeruje da će Knin uskoro imati i olimpijca u atletici – Marka Čeku.

Dožupan Nikola Blažević se složio da je trener Lasić najzaslužniji što će Knin dobiti stazu.

– Ovo je prekrasan događaj za Knin i drago mi je da i Županija participira u svemu. Ovo podneblje zaslužuje takav objekt jer ovdje se rađaju prvaci – rekao je Blažević.

U Kninu je danas bio i predsjednik Hrvatskog Atletskog saveza, Ivan Veštić i iznio zanimljive podatke.

– Ovo je prva atletska staza u ovoj županiji i nakon nje će u Hrvatskoj preostati devet županija koje ju nemaju. Nije to samo atletska staza, to je civilizacijska stečevina koja će pomoći školama, policiji i drugim institucijama – referirao je.

Na kraju se obratila i državna tajnica. legendarna Janica Kostelić.

– U kraljevski grad dolazi kraljica sportova. Ovo je prvi sportski projekt za koji država ulaže u lokalnu zajednicu – kazala je Janica i najavila do kraja godine uspostavu mreže sportskih objekata kao dijela Nacionalnog informacijskog sustava u sportu.

Mreža će dati točnu sliku izgrađenosti i potreba za sportskim objektima u svim područjima, dodala je.

Zaključak o sufinanciranju izgradnje atletske staze donijela je Vlada RH na sjednici održanoj 4. kolovoza prošle godine u Kninu.

I. Š.  

Izbornik