• Naslovna
  • Društvo
  • Općina Kistanje i Čarobni svijet otvorili igraonicu u Kistanjama

Općina Kistanje i Čarobni svijet otvorili igraonicu u Kistanjama


Piše: Anita Ercegovac, predsjednica udruge Čarobni svijet

Danas je službeno otvorena igraonica u općini Kistanje koja je plod suradnje Općine Kistanje i udruge “Čarobni svijet” iz Knina.

Na otvorenju se okupilo četrdesetak roditelja i njihove djece za koju su pripremljene raznovrsne aktivnosti.

Otvorenju su nazočili zamjenik župana Nikola Blažević, načelnik Općine Goran Reljić i njegov zamjenik Roko Antić.

Prisutne je u ime domaćina pozdravila predsjednica udruge Anita Ercegovac rekavši kako je ovakva suradnja korisna za djecu i njihove roditelje i kako smo danas svi zajedno ovdje zbog njih. Zahvalila je na povjerenju koje su roditelji iskazali udruzi, a posebno vodstvu općine koji su prepoznali i podržali suradnju, te osigurali prostorne i materijalne uvjete za realizaciju.

Dožupan Nikola Blažević je istaknuo zadovoljstvo svojim prisustvovanjem današnjem otvorenju igraonice te je naglasio vrijednost rada po kojem je udruga prepoznatljiva na području grada Knina.

“Kao čovjek koji dolazi iz Knina i kao bivši gradonačelnik mogu sa sigurnošću reći da ste izabrali ono najbolje što Knin kao grad ima – a to su udruga Čarobni svijet i volonteri koji u njoj vrijedno rade i koje dobro poznajem.”, kazao je dožupan.

Načelnik Reljić i gosti djecu su darovali potrebnom didaktikom i ostalim materijalima za rad pri čemu je načelnik istaknuo kako slijedi još kvalitetnije opremanje prostora u kojem bi sve potrebe djece bile zadovoljene.

Udruga za djecu i mlade „Čarobni svijet“ Knin bavi se aktivnostima kojima je cilj poboljšanje kvalitete života djece u zajednici. Provodeći Program „Korak bliže djetetu“ za djecu Knina, provodi i aktivnosti pod nazivom „Učimo zajedno“ za djecu iz udaljenih lokalnih zajednica u kojima nema institucionalnog i izvaninstitucionalnog odgoja pa tako već tri godine ostvaruje suradnju s Općinom Biskupija, a s današnjim danom i službeno s Općinom Kistanje gdje je uključeno 47 djece u dobi od 4 do 6 godina.

Izbornik