• Naslovna
  • Politika
  • Robert Marić predstavio svoju kandidaturu za predsjednika i pozvao na zajedništvo u kninskom HDZ-u

Robert Marić predstavio svoju kandidaturu za predsjednika i pozvao na zajedništvo u kninskom HDZ-u


Robert Marić, kandidat za predsjednika kninskog HDZ-a na izborima koji će se održati 25. ožujka predstavio je večeras svoju kandidaturu u svečanoj dvorani kninskog Veleučilišta Marka Marulića.

Na samom početku istaknuo je značaj HDZ-a za Knin.

– HDZ je zaslužan za pobjedu, oslobođenje Knina izboreno Olujom, za poticanje naseljavanja ovih područja, za obnovu i izgradnju grada Knina i za još puno toga pozitivnoga i prepoznatljivoga što smo zajedno gradili i napravili u našem voljenom gradu – kazao je i osvrnuo se na podjele u stranci.

– Kad se podjele pojave u HDZ-u, posljedica je gubitak izbora. Od toga nećemo bježati nego će nam biti pokazatelj kako trebamo funkcionirati, kako se trebamo svi zajedno skupiti, pripremiti, organizirati i naučiti nešto iz svojih vlastitih pogrešaka. Pred našom razjedinjenosti ne želim zatvarati oči, na nju ću javno ukazivati i govoriti. Isto tako, napravit ću sve da je eliminiramo kao problem i to me je motiviralo na ovu kandidaturu – otkrio je Marić te detektirao probleme u odnosu vodstva prema članstvu.

– U razgovoru sa svim članovima osjetio sam da nestaje komunikacije s vodstvom stranke. To je jedan od bitnijih razloga zašto je došlo do raslojavanja u stranci. Neprihvatljivo je da se s članstvom komunicira samo tijekom izborne kampanje i neposredno prije izbora. S članstvom treba komunicirati stalno, s članstvom treba imati neprestani dodir i neprestanu i intenzivnu komunikaciju, da se saznaju problemi koji ljude muče i da na te probleme reagiramo kako treba te da ih pokušamo riješiti – rekao je kandidat za predsjednika kninskog HDZ-a i najavio svoju politiku prema članstvu ukoliko pobijedi.

– Ukoliko mi povjerite vođenje stranke, u suradnji s predsjednicima temeljnih ogranaka, imat ćemo u svakom temeljnom ogranku redovne tematske i izvještajne sjednice tako da znate što se događa kako na gradskoj tako i na višim razinama. Svi ćete biti uključeni u izradu stranačkih programa. Svatko će prema svojim afinitetima moći dati neki svoj doprinos. Isto tako, kad dokument bude pri kraju, moći ćete dati svoje mišljenje o njemu  te predložiti nadopune i izmjene – referirao je Marić i najavio pobjedu i na lokalnim izborima.

– Sutra kada se vratimo na vlast u gradu u što sam apsolutno uvjeren, zajedno ćemo kreirati razvoj našeg grada kroz svaki kvart i svaku ulicu. Želim da stranački život nosimo svi zajedno, svaka skupina, od utemeljitelja, žena i mladeži do zajednice branitelja i poduzetnika i da svi oni čine pleter od kojeg je sazdan logo HDZ-a – kazao je i podvukao da u djelovanju ne smije biti osobnih interesa.

Dodao je i kako se ne treba tražiti krivca za poraz.

– Ne smijemo klonuti duhom, jer ova je gradska organizacija nizala same pobjede od Oluje do danas. A sigurno ima više od 30 održanih izbora od tada i na svima je pobjeda išla HDZ-u. Zato nas ne smiju jedni, doduše važni izgubljeni izbori obeshrabriti. Ne mogu oni zasjeniti sve prethodne uspjehe i napraviti raskol u potrazi za krivcem. Kao što smo svi zaslužni za pobjede, tako i poraz moramo svi prihvatiti zajedno, pogledati u sebe i između sebe i reći ‘to ćemo popraviti’ – naglasio je Marić.

U autobiografskim podacima posebno je naglasio razdoblje u kojem je bio predsjednik Upravnog vijeća kninske bolnice, 2016-2017. godine spomenuvši projekte koje je pokrenuo poput organiziranja dnevne bolnice, objedinjenog hitnog bolničkog prijema i respiratornog odjela.

Osvrnuo se i na fotografiju na kojoj se nalazi sa slikom Tita kazavši kako je riječ o satiri. Dodao je kako su humor i satira u današnje vrijeme poželjni.

– Humor, opuštenost, samokritičnost i dobronamjerni sarkazam su dobrodošli. To su dobri načini da se čovjek rekupera od stresa. Smatram da se svi trebamo malo više šaliti. Mislim da bi tada bilo manje žučnih rasprava i paranoje. Jer ljude ne treba, uz sve životne probleme, satirati sa kojekakvim medijskim i internetskim prepucavanjima – istaknuo je i upozorio kako u stranci ne smije biti šikaniranja neistomišljenika.

– U stranci ne smije biti šikaniranja ni odbacivanja neistomišljenika. Dapače, sve ljude bilo kojeg načina razmišljanja, s bilo koje strane i strujanja želimo okupiti pod jedan krov, pod jednu snagu, pod jedan HDZ. Mi smo Hrvatska demokratska zajednica. Demokratska jer moramo poštovati i tuđe mišljenje i tuđe prijedloge, a Hrvatska jer slijedimo tradicionalne vrijednosti – obitelj, vjeru i domovinu – kazao je Robert Marić i uputio završnu poruku.

– Pozivam vas da izađete na unutarstranačke izbore, odaberete svoga boljeg kandidata i da mudro i neopterećeno odradite tu demokratsku dužnost. Ono što vam jamčim, ukoliko odaberete mene, pratit ću vas i voditi u sljedećim izbornim i stranačkim pobjedama naše drage Hrvatske demokratske zajednice – pozvao je na unutarstranačke izbore kandidat za predsjednika kninskog HDZ-a Robert Marić.

I. Š.

Izbornik