• Naslovna
  • Društvo
  • Predsjednik kistanjskog HDZ-a dao ostavku i istupio iz stranke zbog ratifikacije Istambulske konvencije

Predsjednik kistanjskog HDZ-a dao ostavku i istupio iz stranke zbog ratifikacije Istambulske konvencije


Predsjednik kistanjskog HDZ-a Roko Antić dao je ostavku i istupio iz stranke zbog odluke HDZ-a da se krene u proces ratifikacije Istambulske konvencije.

Na svom facebook profilu objavio je pismo kojega je uputio šefu županijskog HDZ-a Nediljku Dujiću. Prenosimo ga u cijelosti:

“Poštovani gospodine Dujiću,

kako sam Vam jučer i pismu naveo, a slijedom činjenice da su najviša stranačka tijela na sinoćnjem sastanku u Zagrebu velikom većinom glasova donijela odluku da se krene u proces ratifikacije I.K., podnosim neopozivu ostavku na dužnost predsjednika općinske organizacije Kistanje i člana županijskog obora.

Ovo je kap koja je doslovno prelila čašu mojega strpljenja.

Ostavku podnosim iz moralnih razloga – kao čin neslaganja zbog prihvaćanja ove pogubne konvencije i ideološkog zastranjenja stranke koje se kosi s mojim (našim) vjerskim uvjerenjima i kršćanskim habitusom.

Zaključak sinoćnjeg sastanka je takav da primjena I.K ide u nekoliko koraka.
Kako je epilog očekivan, te nakon sinoćnjeg moralnog potonuća stranke i vrijednosti na kojima je ona nastala, odmah u prvom koraku – podnosim ostavku nakon 21.godine članstva i 13 godina na čelu općinske organizacije.
Jednoglasnim odlukom članova O.O. raspuštamo lokalnu stranačku organizaciju.
Molim da me izbrišete iz registra članstva, i putem pošte ću Vam poslati obje iskaznice.

U pismu sam jučer naveo da je I.K. prag koji se ne smije prijeći, zato sam uvjeren da su svi oni koji su sinoć podržali ovo Zlo (izuzev gospode D.Jelić, M.Kovač, I.Maletić, M.Brkić) izašli sa sastanka, duboko u dubini duše kao nesretni ljudi.
U svom oproštaju s Vama, želio bi se suzdržati od teških rijeći kojima bi opisao svoju gorčinu, jer ne mogu ni zamisliti kako je živjeti s osjećajem izdaje naroda.

Pa zar je ‘valutni oportunizam’ bitniji od razaranja duhovnog stanja nacije i nacionalnog ponosa. Zbog svega ovoga”svoju knjigu razočaranja s HDZ-om” završit ću citatima naših poznatih književnika, koji najbolje oslikavaju današnje stanje u koje ste nas doveli: MATOŠ: ‘Među Hrvatima ima više izdajica, nego kod svih europskih naroda zajedno’; ŠEGEDIN: ‘Nevjerojatno je koliko ima Hrvata koji tako strasno mrze svoj narod’; ŠENOA: ‘Hrvati znaju biti samo sluge'”, završava ovim citatima Roko Antić pismo u kojem daje ostavku i istupa iz stranke.

Foto: Facebook

I. Š.

Izbornik