• Naslovna
  • Društvo
  • Znanjem do očuvanja: NP Krka organizira radionice Osnove tehnike lončarstva; Prijavite se

Znanjem do očuvanja: NP Krka organizira radionice Osnove tehnike lončarstva; Prijavite se


Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ od 2012. u svojim Ispostavama u Drnišu i Skradinu organizira eko radionice i predavanja u sklopu projekta Znanjem do očuvanja kako bi potaknula razvoj svijesti o potrebi razvrstavanja, ponovnog korištenja i recikliranja upotrijebljenih materijala.

U ožujku ove godine svi zainteresirani mogu sudjelovati na radionici Osnove tehnike lončarstva, na kojoj će se upoznati s oblikovanjem gline i lončarskim kolom. Varaždinske keramičarke Leopoldina Herceg i Martina Brlenić podučavat će tijekom tri vikenda osnovama tehnike lončarstva: valjanju, izrezivanju, spajanju, lijepljenju, utiskivanju i slično. Petkom u Skradinu, a subotom u Drnišu u ispostavama Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ od 17 do 20 sati polaznici će moći odlučiti hoće li se samo upoznati s tom tehnikom ili će u tri tjedna naučiti i nešto više.

Projekt Znanjem do očuvanja zamišljen je kao niz edukativnih aktivnosti – ekoradionica i predavanja – u cilju upoznavanja svih zainteresiranih, prije svega odraslog lokalnog stanovništva, s načinima na koje mogu, npr. kroz kreativne radionice, smanjiti globalni konzumerizam i odbačenim stvarima udahnuti novi život. Sve su radionice besplatne.

Prve radionice održat će se u petak i subotu, 9. i 10. ožujka 2018.

Zainteresirani mogu se prijaviti na e-mail: silvija.caleta@npk.hr

Izbornik