• Naslovna
  • Politika
  • Robert Marić istaknuo kandidaturu za predsjednika kninskog HDZ-a

Robert Marić istaknuo kandidaturu za predsjednika kninskog HDZ-a


Robert Marić, kninski stomatolog i gradski vijećnik istaknuo je danas kandidaturu za predsjednika kninskog HDZ-a.

Njegovo obraćanje u povodu isticanja kandidature prenosimo u cijelosti:

“Poštovane stranačke kolegice i kolege,
obavještavam Vas da sam se nakon dužeg razmišljanja odlučio kandidirati na dužnost predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Knin!

Tu sam odluku donio kada sam shvatio da sve za što smo se borili, sve ono na čemu smo čvrsto ustrajavali, svi naši ideali, sve dobro po čemu smo bili poznati – da sve to odlazi u nepovrat!

Kao čovjek čiji su i majka i otac aktivno sudjelovali u osnivanju HDZ-a od samog početka i to kad je bilo najteže, kao mladić koji se ’90 , prije 28 godina učlanio u HDZ i ostao do danas vjeran član, kao osoba koja je u kolovozu 1991. uzela oružje u ruke i stavila se na raspolaganje obrani rodnog kraja, naše Domovine i naroda, te kao i veliki dio naše mladosti sudjelovao u ostvarenju ideje i ideala osnivača HDZ-a dr. Franje Tuđmana.
Kao takav čovjek, ne mogu i ne želim prihvatiti da se ugrožava naše zajedništvo, da se nas kninske HDZ-ovce razjedinjuje, da nas se prebrojava po različitim principima, da nas se dijeli na domicilne ili naše sunarodnjake koji su izgnani i pred teškom nevoljom iz svojih domova doselili se u naš Knin.

A sve se to, drage stranačke kolegice i kolege događa zbog toga što se u posljednjih 8 mjeseci pojedinačni interesi stavljaju ispred interesa NAŠE STRANKE i NAŠEG GRADA.
Tu kratkotrajnu, ali pogubnu praksu valja nam odmah prekinuti.

ZATO SAM SE ODLUČIO KANDIDIRATI!

Bili smo najprepoznatljiviji HDZ-ov ogranak u našoj županiji i šire, a pogledajte u što smo se pretvorili!?
Želim odmah nakon pobjede na izvanrednim stranačkim izborima pokrenuti novo okupljanje kninskih HDZ-ovaca, novo zajedništvo.
Tražim i želim potporu svakog našeg člana i bezgranično mi je važna jer dugo vremena i ja sam bio taj član po strani i davao bezuvjetnu potporu onima u prvim redovima i znam kako je to kad se potpora traži samo kad su izbori. Upravo zbog toga ja ću je tražiti od Vas svaki dan, ali je jednako tako i davati uvijek.

Isto tako naša Gradska organizacija će biti uvažavana i van Knina, na županijskoj i državnoj razini onoliko koliko mi uvažavamo svakog našeg člana i to bez obzira na njegovo porijeklo ili bilo koji drugi status!
Mi smo HDZ-ovci, a HDZ je naša proširena ili druga obitelj i molim Vas da se tako i svi skupa ponašamo i odnosimo jedan prema drugom!

Uz sve to moramo otvoriti prostor novim mladim ljudima, jer će oni biti zamašnjak i energija našim budućim pobjedama!
Zato ću biti garancija da neće prolaziti nevjerodostojnost ili podobnost ispred stručnosti i marljivosti, stati ću uvijek u obranu stranke i članova po principu pravičnosti, solidarnosti, ali i ljudskosti!

Imajte vjeru u mene, ali i u nas zajedno da ćemo svu svoju energiju, znanje i zajedništvo usmjeriti na vraćanje povjerenja građana Knina u HDZ.
Jer s HDZ-om se Knin oslobodio, a s složnim i jakim HDZ-om će se ponovo pokrenuti naprijed!”, stoji u obraćanju Roberta Marića.

Prije Marića kandidaturu za predsjednika kninskog HDZ-a istaknuo je i Nikola Blažević. Izbori za naslijednika Josipe Rimac na čelu kninskog HDZ-a bit će 25. ožujka, a glasat će se po principu jedan član jedan glas.

I. Š. 

Izbornik