• Naslovna
  • Društvo
  • Prijavite djecu za projekt “Čitamo za djecu”; Cilj je suvremenim metodama poticati praksu čitanja te kreativno i kritičko mišljenje

Prijavite djecu za projekt “Čitamo za djecu”; Cilj je suvremenim metodama poticati praksu čitanja te kreativno i kritičko mišljenje


U cilju razvoja publike u kulturi Udruga Zvonimir u partnerstvu s udrugom Porta kreće s provedbom projekta “Čitamo za djecu“, a svi zainteresirani mogu se prijaviti na broj mobitela 095/754 03 28.

Projekt je podržala Narodna knjižnica Knin u čijim će se prostorijama i održavati radionice za djecu. Tijekom radionica će djelatnici knjižnice i volonteri udruge ZvoniMir čitati djeci bajke i priče od kojih će neke biti već poznate, a neke će se čuti i prvi put.

Cilje je zainteresirati djecu za praksu čitanja i to kroz poticanje i razvoj dijaloga o temama na koje se odnose bajke. Poticat će se i njihovo kreativno i kritičko mišljenje te jasno izražavanje, što je značajna pomoć formalnom obrazovanju.
Uz to, djeca stječu praksu dijaloga i razmjene mišljenja što im olakšava stjecanje životnih kompetencija i bolji uspjeh u školi.

Projekt štiti prava djece, sukladno pravima na zaštitu podataka te prava na privatnost. Projekt također promiče suvremene metode učenja kao što su filozofija s djecom, kritičko mišljenje te kreativan pristup učenju.

Projekt uključuje svečanu prezentaciju za djecu, roditelje i građane, radionice u trajanju do sat vremena svaki drugi tjedan tijekom šest mjesec te svečanu dodjelu darova za djecu na kraju projekta.

Svako dijete će dobiti na dar knjigu i člansku iskaznicu Narodne knjižnice Knin.

U projekt su uključene dvije skupine i to skupina djece predškolske dobi (5-7 godina) te skupina djece rane školske dobi (7-10 godina).

Projekt financira Ministarstvo kulture.

I. Š.

 

Izbornik