• Naslovna
  • Društvo
  • Počela nova akademska godina na Veleučilištu Marka Marulića – Rekordan broj upisanih od uvođenja državne mature

Počela nova akademska godina na Veleučilištu Marka Marulića – Rekordan broj upisanih od uvođenja državne mature


img_VeleuailiAAte-KninNa Veleučilištu Marka Marulića u Kninu danas je počela nova akademska godina. Deveta generacija studenata upisana je na četiri stručna studija i prva generacija na specijalističkom diplomskom stručnom studiju Ekonomski i normativni okvir poduzetništva. Ove je godine upisan  rekordan broj otkada je uvedena državna matura. Na studije Trgovinskog poslovanja s poduzetništvom, Prehrambene tehnologije i Poljoprivrede krša upisano je 140 studenata, dok  je na specijalistički diplomski studij upisano 30 studenata, kolika je i bila upisna kvota.

“Ovakvim se rezultatima rijetko koje veleučilište može pohvaliti”, kazao je u prigodnom govoru  dekan Mirko Gugić.

“Od 2005. godine do danas kroz Veleučilište je prošlo  oko 1000 studenata od kojih je više od 300 završilo studij, te su našli svoje  mjesto na  tržištu rada”,istaknuo je zamjenik gradonačelnice Nikola Blažević i naglasio  dobru suradnju ove ustanove s gradskom upravom, koja se prije svega očituje kroz rad tvrtke “Matica” i izgradnju studentskog doma.

Rad kninskog Veleučilišta pohvalio je zamjenik župana Tomislav Vrdoljak izdvojivši projekt Inovacijskog središta koje će se graditi u općini Biskupija.

Najbolje studente protekle akademske  godine, Grad Knin je, kao i dosadašnjih godina, nagradio prijenosnim računalima. A najboljima su se pokazali Dejan Lošić sa studija Trgovinskog poslovanja s poduzetništvom, Mario Gubeljić s Prehrambene tehnologije te Josip Zubac i Šimun Kolega, studenti Poljoprivrede krša-biljne proizvodnje.

Izvor: Radio Knin

Izbornik