• Naslovna
  • Društvo
  • Sutra u 12 sati Dječjom povorkom započinje Karnevalski vikend u Kninu

Sutra u 12 sati Dječjom povorkom započinje Karnevalski vikend u Kninu


Sutra (u petak) u 12 sati Dječjom povorkom započinje Karnevalski vikend koji se po prvi puta organizira u Kninu.

Događanja organizira tim predvođen Gradom Kninom, kninskom Turističkom zajednicom, Karnevalskom udrugom i aktivistima koji su se iskazali u nedavnoj organizaciji Adventa.

Dakle, sve započinje sutra Dječjom karnevalskom povorkom koja polazi od Osnovne škole Domovinske zahvalnosti u 12 sati, no okupljanje maškara ispred škole je već u 11:15 sati. Uz povorku nas očekuju glazba, animatori i radionica brazilske glazbe kroz Capoeiru, a bit će uključeni i Udruga Grabarije s konjima te kninski Magareći rezervat. Naravno, bit će tu i bombona i fritula, a povorku će predvoditi jedan zanimljiv lik iz crtića i to na konju.

Također sutra, u večernjim satima u Cafe baru Mozart će se s početkom u 22 sata održati Brazilski show uz brazilske animatore, Samba show i plesačice iz Brazila te Capoeira show s akrobacijama.

Također sutra navečer, ali u Cafe baru A3 i u organizaciji Udruge Atribut održat će se 14-e po redu tradicionalne maškare uz koncert finalista prošlogodišnjeg Supertalenta – Scidefility Orchestra.

Veseli maškarani vikend nastavlja se i u subotu kada će se u restoranu Doma HV-a u 20 sati održati tradicionalni Maskenbal uz nastup Mile Perkova & Johnny Walkers banda i tombolu. Ulaznica je 30 kuna, a osim pretprodaje u Turističkoj zajednici, moći će se nabaviti na ulazu.

Veliko finale Karnevalskog vikenda s Velikom Karnevalskom povorkom uslijedit će u nedjelju, 11. veljače u 14 sati, a povorka također kreće od Osnovne škole Domovinske zahvalnosti. Nastupit će limena glazba i Mažoretkinje Vrbovec, MK Stormriders, MK Tenen, Hollister McChapter Knin te Mile Perkov & Johnny Walkers band.

Turistička zajednica grada Knina poziva sve zainteresirane udruge i karnevalske grupe da se prijave za sudjelovanje u Dječjoj i Velikoj Karnevalskoj povorci.

Prijavnica za Dječju karnevalsku povorku je OVDJE, a za Veliku karnevalsku povorku OVDJE

Ispunjene prijavnice se mogu dostaviti u ured kninske Turističke zajednice (Tuđmanova 24) ili na e-mailove: josipa@tz-knin.hr i director@tz-knin.hr

I. Š.

Foto: OŠ Domovinske zahvalnosti

Izbornik