Aplikacija e-komunalni redar: Danas 11 prijava građana; Među prijavama i natpis “Srbe na vrbe”


Danas, prvoga dana rada aplikacije e-komunalni redar zabilježeno je 11 prijava građana.

Evo što su građani prijavili.

U Ujevićevoj ulici su dvije prijave vezane za istu neasfaltiranu cestu, u ulici VII. Gardijske brigade prijavljen je razbijeni izlog, u Masleničkoj paljenje otpada od strane radnika koji ga čiste,u Getaldićevoj zaglavljeni šaht, u Tomislavovoj neadekvatan parking, a u Solinskoj nakupljanje oborinskih voda ispred dvorišta.

U Lašvanskoj ulici u Kovačiću je prijavljeno to što pola ulice ima, a pola nema rasvjetu, a problem s rasvjetom imaju i u Ćaćićevoj ulici, također u Kovačiću te u Preradovićevoj.

Osim neprimjerenih komunalnih incidenata, prijavljen je i jedan neprimjereni civilizacijski incident.

Naime, u Montijevoj ulici prijavljen je natpis “Srbe na vrbe” na fasadi jedne kuće.

Podsjetimo, Grad Knin predstavio je danas aplikaciju e-komunalni redar, pa građani sada putem računala i pametnih telefona mogu prijaviti komunalni problem.

Aplikacija se nalazi na internet adresi moj.knin.hr. Ulaskom u aplikaciju, dodaje se adresa, fotografija i kratki opis problema te se šalje prijava. Omogućeno je da prijava može biti i anonimna.

Na karti će biti vidljive oznake “novo”, “obrada” i “riješeno” tako da će svi moći pratiti rješavanje incidenta. Komunalni redar bit će dužan, kada se problem riješi, staviti status “riješeno” te priložiti fotografiju.

Ako problem ne može riješiti, komunalni redar će ga proslijediti instituciji koja je za to nadležna.

I. Š.

Izbornik