U ponedjeljak se otvara nova tvornica vijčanih proizvoda u Kninu s 400 novih radnih mjesta


SONY DSCSamoborski DIV otvara u ponedjeljak u Kninu novu Tvornicu vijčanih proizvoda.

Povećanjem narudžbi i potreba za vijčanom robom u Europi, DIV Grupa je odlučila investirati u proširenje kapaciteta i izgradnju nove tvornice vijčane robe, jer trenutni kapaciteti ne zadovoljavaju potrebe. Gradnja je započela 2010. godine, a posebna pažnja je dana na maksimalno iskorištavanje energije, gdje je u cilju postizanja konkurentskih cijena postignuta stopostotna učinkovitost

Ukupna investicija je teška 35 milijuna eura, a u tvornici se planira izravno otvoriti 400 novih radnih mjesta i neizravno 350 novih radnih mjesta putem dobavljača, nabave i logistike. Osim velikih proizvodnih kapaciteta tvornica sadržava i dvije nove poslovne zgrade DIV Grupe, visoko regalno skladište te potpuno novi energetski sustav sa trafo-stanicom i rasklopištem.

Na površini od 22.000 kvadratnih metara odvijat će se kompletna proizvodnja vijaka od pripreme do završne obrade. Instalirane su 23 linije za proizvodnju vijčane robe, 14 linija za valjanje navoja, 3 linije za toplinsku obradu vijčanog materijala kapaciteta 3 tone po satu svaka, 2 linije galvanskog cinčanja kapaciteta oko 5 tona po satu svaka i nova pakirnica vijčanog materijala uz osiguranu transportnu komunikaciju vlakom.

Na otvaranju će biti pomoćnik ministra gospodarstva i ravnatelj Ravnateljstva za robne zalihe,Ivo Milatić,  pomoćnica ministra rada i socijalne skrbi, Tatjana Dalić te kninska gradonačelnica Josipa Rimac.

Izbornik