Sutra u A3 “Filozofski Café”


Sutra (u četvrtak) će se u Cafe baru A3 s početkom u 19:30 sati po prvi puta u Kninu održati “Filozofski Café”

Tema će biti “Sreća pojedinca u medijskom društvu”, a moderatorica će biti filozofkinja mr. sc. Spomenka Martić.

Organizator poziva na druženje sve građane, bez obzira na znanje, obrazovanje i životnu dob.

Ulaz je besplatan.

O Filozofskom caféu:

Prvi Filozofski café održan je u Parizu 1992. godine, a pokrenuo ga je i održao Marc Sautet, francuski pisac, prevoditelj, učitelj i filozof. Od tada je u različitim oblicima održan u velikom broj zemalja. U Hrvatskoj je prvi puta bio održan 2013. godine.

Filozofski café u Zagrebu, od veljače 2017. organizira udruga Xantipa u suradnji s KIC-om i antikvarijatom-knjižarom Jesenski i Turk.

Cilj filozofskog caféa je promicati slobodnu i otvorenu raspravu o filozofskim pitanjima kroz redovite sastanke, u prostorima otvorenim za javnost, kojima se potiče i promiče slobodno, kritičko, vlastito i javno mišljenje, a ponajviše razmjena istoga s ostalim sudionicima. Sudjelovanje u filozofskom cafeu, kao i u ostalim oblicima filozofske prakse, ne zahtijeva prethodno poznavanje filozofije, nego aktivno promišljanje o temama, kulturu dijaloga i poštivanja drugog, iznošenje vlastitog mišljenja potkrijepljenog objektivnim argumentima i primjerima te propitivanje teme i ostalih sudionika. Teme koje se mogu obrađivati na filozofskom caféu su filozofske, etičke, političke, društvene, kulturne, ali i osobne, suvremene ili svevremene.

I. Š.

Ilustracija: Moderna vremena

O filozofskom caféu: Moderna vremena

Izbornik